2018 Chablis Vaudesir, Grand Cru

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 680,00
Udsolgt på web – Men tjek i en af vores mange butikker
Forventes på hovedlager igen: 05-06-2020
Smagskommentar
Fantastisk duft med fine toner af koriander, lime og - bregner! Komplekse smagsindtryk, en flot mineralitet og en lang, vedvarende eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Chablis
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Flasker pr. Colli
12
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Midtvejs mellem Beaune og Paris ligger Chablis. Jorden består af en helt speciel type kalk dannet i Jura tiden, og består af skaller og skeletter fra bittesmå dyreplankton og snegle. Denne type kalk har den enestående evne til at kunne indeholde 80% vand uden at afgive fugt til omgivelserne. Det er en stor fordel for vinstokkene, der aldrig behøver at tørste og samtidig ikke står i fugtig jord, der giver druerne skimmelsvampe.
Joseph Drouhin er en stor jordbesidder i Chablis. Efter et besøg i tresserne hvor Joseph Drouhin indså, at man nemt kunne kopiere Côte d´Or's succes ved hjælp af frostkontrol, opkøbte han parceller fra de absolut bedst beliggende marker. Gennem intensive undersøgelser og smagninger af såvel gamle som nye chablisvine, fandt han den stil, han ville lave sine vine i; Så kontant et udtryk for jordens karakter som mulig.

I dag ejer Drouhin-familien ikke mindre end 40 ha vinmarker, hvoraf de 6,8 har Premier Cru-status og de 2,8 Grand Cru-status.
Vaudésir er en af de største af Grand Cru markerne med en perfekt beliggenhed på en skråning med udsigt over landsbyen Chablis.
Fantastisk duft med fine toner af koriander, lime og - bregner! Komplekse smagsindtryk, en flot mineralitet og en lang,  vedvarende eftersmag.