2018 Chablis Premier Cru, Premier Cru

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 309,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Meget stor, parfumeret, krydret, urteagtig duft med røgede mineralske toner. Cremet fylde og intens frugt, der er forenet med en god syre og en lang forfriskende eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Chablis
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Fisk - fede
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Chablis ligger midtvejs mellem Beaune og Paris. Jorden består af en helt speciel type kalk dannet i Jura tiden, og består af skaller og skeletter fra bittesmå dyreplankton og snegle. Denne type kalk har den enestående evne til at kunne indeholde 80% vand uden at afgive fugt til omgivelserne. Det er en stor fordel for vinstokkene, der aldrig behøver at tørste og samtidig ikke står i fugtig jord, der giver druerne skimmelsvampe.

Joseph Drouhin er en stor jordbesidder i Chablis. Efter et besøg i tresserne hvor Joseph Drouhin indså, at man nemt kunne kopiere Cote d´Or succes ved hjælp af frostkontrol, opkøbte han parceller fra de absolut bedst beliggende marker. Gennem intensive undersøgelser og smagninger af såvel gamle som nye chablisvine, fandt han den stil, han ville lave sine vine i; Så kontant et udtryk for jordens karakter som mulig.

I dag ejer familien ikke mindre end 40 ha vinmarker i Chablis, hvoraf de 6,8 er af Premier Cru-status og de 2,8 af Grand Cru-status.

Druerne til Chablis Premier Cru kommer fra tre forskellige Premier Cru marker, henholdsvis Vaillons, Montmains og Secher. Udbyttet holdes nede ved at beskære vinstokkene meget aggressivt, hvorved vinstokkene for det første skal kæmpe hårdere for at overleve, for det andet kun sætter meget få druer. Resultat en særdeles intens og koncentreret Premier Cru, der hører blandt den absolutte elite indenfor sin klasse.
Meget stor, parfumeret, krydret, urteagtig duft med røgede mineralske toner. Cremet fylde og intens frugt, der er forenet med en god syre og en lang forfriskende eftersmag.
Traditionel med 7-8 måneders lagring på egetræsfade.