2018 Chateau l'Hospitalet Reserve

Frankrig
Sydfrankrig
3/4 ltr.
DKK 165,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er fyldt med toner af frugt, lakrids, violer og vanille. Fyldig og intens smag med masser af frugt, modne tanniner og muskler.
Specifikationer
Leverandør
Gerard Bertrand
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Coteaux du Languedoc la Clape
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2018
Drue
33% Grenache Noir
33% Syrah
33% Mourvèdre
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Krydrede retter
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Sydfrankrig er ofte blevet betegnet som Frankrigs svar på Californien. I den forbindelse er sammenligningen kun baseret på varmen. For varmt er der. Faktisk de senere år for varmt. Man fattes vand. Det betyder, at vinstokkene tørster. De sætter få druer. Lavere udbytter til følge. Koncentrerede vine. Sorte. Og vigtigst af alt. Komplekse. For hvad Californien har i tæthed, har Sydfrankrig i nuancerigdom og fransk frækhed.
Det er håndværkere, der er på spil her. Ikke “Dress suit business men”. Der er jord under neglene og et hjerte, der banker hårdere end solen i den tørre jord. Man er generelt ikke god til markedsføring. Så hele regionen lider under, at forbrugeren ikke kender forskellen på en Roussillon og en Saint Saturnin. Men det er Gérard Bertrand i fuld gang med at lave om på!

Gérard Bertrand er en stor mand med stor karisma.
Han var tidligere kendt og elsket i Frankrig som rugbyspiller. Men han besluttede at tage en ny udfordring op og lagde derfor støvlerne på hylden efter en lang, succesfuld karriere. I 1992 overtog han ledelsen af sin fars vingård, Domaine de Villemajou, med den målsætning, at han ville højne standarden, ikke bare for vingården, men for hele området Han vil være for Sydfrankrig, hvad Guigal er for Rhône. Et navn folk kan læne sig op ad, om end de ikke orker at sætte sig ind i detaljerne. Og han har et mere end unikt sortiment at gå på opdagelse i.
Siden overtagelsen har Gérard Bertrand nemlig investeret i endnu flere vinmarker, fordelt over regioner som Corbières, Minervois og Côteaux de Languedoc, så han i dag har hele 470 ha ”under fod”. Yderligere er han gået i partnerskab med 40 andre lokale producenter, som nøje følger hans visioner for kvalitet i vinmarken, for så - når høsten er overstået - at sælge druerne til ham.

Vi er meget stolte over at repræsentere Gérard Bertrands storslåede vine i Danmark – vine, der i Frankrig er listet på en stor del af landets trestjernede restauranter!

Det var munkene, som bragte vinstokkene til Château l'Hospitalet i 1561. På trods af vekslende ejere fortsatte denne tradition, indtil Gérard Bertrand købte ejendommen i 2002. Selv om Hospitalitas regnes som en af regionens bedste ejendomme, og selv om man i dag har mere end 82 ha tilplantet med vinstokke, er langt den største del af ejendommen (næsten 1.000 ha) stadig uopdyrket og henligger som et naturskønt område.

Ud over 82 ha perfekt beliggende vinmarker råder man også over et State of the Art vineri med nye rustfrie ståltanke og en underjordisk fadkælder med mere end 2.000 egetræsfade. Alt i alt de helt ideelle betingelser, hvis man ønsker at lave stor vin.
Duften er fyldt med toner af frugt, lakrids, violer og vanille. Fyldig og intens smag med masser af frugt, modne tanniner og muskler.
Traditionel med 12 til 18 måneders lagring på egetræsfade.