2018 Castillo de Jumilla Rose

Spanien
Jumilla
3/4 ltr.
DKK 69,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Ukompliceret og frisk med en karakteristisk duft af frisk frugt, jordbær og hindbær. Smagen er livlig og frisk med flot balance.
Specifikationer
Leverandør
Bodegas Bleda S.L.
Land
Spanien
Område
Jumilla
Type/Farve
Rosevin
Årgang
2018
Drue
100% Monastrell
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Rose / Rieslling
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Lyst kød
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Bodegas Bleda ligger i det relativt ukendte Jumilla-distrikt, som i gamle dage var kendt for at producere tunge alkoholrige vine, der blev brugt til sammenstik i de lidt lettere vine fra såvel Spanien som Frankrig. Gennemsnitsudbyttet var mellem 15 -18 hl pr. ha, hvilket i længden viste sig at være urentabelt, og da markedet for de dengang meget tunge og alkoholrige vine var i tilbagegang, så man sig nødsaget til at lægge stilen om.
Dette medførte bl.a., at man udover distriktets traditionelle drue, Monastrell, tilplantede arealer med de klassiske franske druesorter, Cabernet Sauvignon og Merlot.
Resultatet, som vi ser i dag, er meget overbevisende, og det skulle ikke undre, om vi kommer til at se en udvikling i distriktet, der kan sammenlignes med den tilsvarende i kultdistriktet Priorato.


Bodegas Bleda har 230 hektar vinmarker, der hovedsageligt er beplantet med Monastrell. Undergrunden, der er meget typisk for distriktet, består hovedsageligt af ler og mørke kalksten, hvilket er med til at holde på den meget begrænsede mængde af regn, som falder hvert år.
Vinene bliver stort set dyrket organisk - det tørre klima gør det praktisk talt overflødigt at sprøjte, da markerne kun i meget ringe grad er udsat for angreb af svampe m.m. Distriktet var faktisk et af de få områder, der undgik vinlusens hærgen i slutningen af det 19. århundrede. Alle druer håndhøstes og sorteres grundigt, inden de føres til vineriet.
Ukompliceret og frisk med en karakteristisk duft af frisk frugt, jordbær og hindbær. Smagen er livlig og frisk med flot balance.
Druerne høstes typisk 3. uge i september. Herefter gærer mosten i 20 dage ved 18 grader. Efter endt gæring tappes mosten på flaske og frigives til salg.