2018 Brauneberger Juffer Sonnenuhr, Spätlese

Tyskland
Mosel
3/4 ltr.
DKK 229,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er fyldt med mineraler og lette toner af urtete. Smagen er blød og imødekommende med en umiddelbar elegance og en vedvarende eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Weinhandlung Dr. Richter & Sohn OHG
Land
Tyskland
Område
Mosel
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
Riesling
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - milde
Desserter - svagt søde
Lagrede oste
Alkohol
7,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Weingut Max Ferd. Richter, Mosels måske mest velansete vinproducent, har eksisteret siden 1680 og ligger ikke langt fra byen Mülheim.
Firmaet ledes i dag af Dr. Dirk Max Ferd. Richter, som er 9. generation i familievirksomheden. Som for mange andre i området er Riesling "husets specialitet". Ikke mindre end 92% af Max Ferd. Richters 15 ha vinmarker er beplantet med Riesling, og den årlige produktion ligger på ca. 11.500 kasser.

Druerne håndplukkes, hvorefter de gærer og lagres på ældre egefade i husets gamle kældre. For at sikre den optimale druekvalitet høster man hvert år grønt et godt stykke tid før den egentlige høst. Endvidere har man, som en af de få i området, fravalgt at bruge "Süßreserve" (sød druemost) i vinene. Dette betyder, at alle vine, lige fra de billigere og op til topniveau, er af en utrolig høj kvalitet. Holdbarhed er et kodeord, for næsten alle husets vine stortrives ved et meget langt liv.

En stor del af Weingut Max Ferd. Richter's besiddelser er at finde på de bedste marker i Mosel, som Brauneberger Juffer, Mülheimer Sonnenlay, Veldenzer Elisenberg og Mülheimer Helenenkloster (de to sidstnævnte ejes 100% af Max Ferd. Richter). Marken Brauneberger Juffer omgiver Juffer Sonnenuhr, og skal man lave en sammenligning, minder de to vine lidt om Crôzes Hermitage og Hermitage. Vinene fra Juffer er dog oftest lettere og mindre koncentrerede end dem fra Sonnenuhr.
Duften er fyldt med mineraler og lette toner af urtete. Smagen er blød og imødekommende med en umiddelbar elegance og en vedvarende eftersmag.
17. januar 2020
5 stjerner af Morten Bundgaard i Jyllands-Posten
"Uhyre vellavet enkeltmarksvin i en vidunderligt rig, cremet stil. Intensiteten er tæt på Auslese-niveau, det må være årgangen, der taler, men inde bag al ekstrakten og det skønne ødsle er vinen balanceret af en liflig, moden frugtsyre. Røget og stenet smag med citronolie, æbleblomst og hvid fersken all over i den pæne lange finale."
10. januar 2020
95-96 point af Robert Parker i The Wine Advocate
"From 30- to 40-year-old vines, the 2018 Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling Spätlese is flinty, precise and reductive on the coolish nose, with discreet and fine (but lush!) pineapple aromas and very fine notes of crushed, smooth slate. On the palate, this is a clear, fresh, lush, highly finessed, piquant and salty Riesling with very tannins and lingering salinity and piquancy. This is a fabulous Spätlese with piquant finesse and mineral tension that seems to be familiar with that of the Scharzhofberger and the Euchariusberg. I can hardly imagine any better Spätlese from 2018."