2018 Beaune Rouge, Premier Cru, Clos des Mouches

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 999,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Aldeles superb, fyldig og rund, med en dyb og ærketypisk Pinot Noir bouquet af røde frugter.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2018
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Lyst kød
Fjerkræ
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Der findes ingen Grands Crus i Beaune, men til gengæld er andelen af Premiers Crus stor. Blandt de bedste og mest berømte Premiers Crus marker er uden tvivl Clos des Mouches, der befinder sig i Beaunes sydlige del, på grænsen til Pommard.

Maison Drouhin er med ca. 12 ha absolut største enkeltejer, og vinen fra Clos des Mouches anses ikke bare for at være et af Drouhins flagskibe, men rivaliserer reelt med Côte d'Ors Grands Crus.
Aldeles superb, fyldig og rund, med en dyb og ærketypisk Pinot Noir bouquet af røde frugter.