Økologisk

2018 Auf der Mauer Riesling, 1. Lage

Tyskland
Pfalz
3/4 ltr.
DKK 289,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af modne æbler, ferskner og mineraler. Smagen er tør og mineralsk med en diskret syre, der afbalancerer eftersmagen.
Specifikationer
Leverandør
Bassermann Jordan
Land
Tyskland
Område
Pfalz
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Riesling
Dyrkning
Økologisk
Riedel glas
Riesling / Zinfandel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fisk - lys
Oste - milde
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Hvis man vil have nuancerede, levende, fyldige og aromatiske Riesling-vine, er Bassermann-Jordan nøgleordet! Huset er kort og godt specialist i at skabe vine med karakter og struktur, der samtidig rummer en helt utrolig finesse og friskhed. Et sandt »ønskehus« eller paradis for Riesling-entusiaster!
Med beliggenhed ved Deidesheim og ejer af 42 ha på de mest anerkendte marker som Deidesheimer Kieselberg, Forster Ungeheuer og Forster Jesuitengarten hører Bassermann-Jordan ikke alene til blandt Pfalz’ men hele Tysklands bedste Riesling-producenter. Dette udmøntede sig bl.a. i, at huset fik tildelt den fornemme »Deutscher Rieslingpreis« i år 2000.
Jordan-familien kom til Pfalz i 1718, hvor man med det samme begyndte at dyrke vin.
Efter 284 års eje i samme familie købte forretningsmanden Archim Niederberger huset i 2002. Allerede ved overtagelsen var huset kendt for at lave vine af den allerhøjeste kvalitet, men siden Archim Niederberger har overtaget roret, er der taget anseelige tiltag for at højne kvaliteten yderligere.
Selve vingården og de omkringliggende bygninger har gennemgået en total renovering, og der er yderligere kommet en gourmetrestaurant, et luksushotel og et brasseri til.
I kældrene har Ulrich Mell overtaget roret, hvilket har medført store investeringer i såvel vinmarker som vinproduktionen.
Disse tiltag har absolut givet pote, og huset må i dag betragtes som det bedste vinhus i Pfalz, uanset om det drejer sig om de lidt billigere vine eller prestigevinene.

Bassermann-Jordans intentioner med sine Grosses Gewächst-vine er at fremstille meget holdbare og lagringsværdige vine, som hver især reflekterer markernes terroir til den mindste detalje.

Auf der Mauer betyder direkte oversat "På muren". Navnet henviser til de tre mindre vinmarker, der alle er afstivet af menneskeskabte stenmurer. Jordbunden på disse marker består af en blanding af ler, sand og sandsten, hvilket er med til at give vinen sin mineralske karakter.
Duften har toner af modne æbler, ferskner og mineraler. Smagen er tør og mineralsk med en diskret syre, der afbalancerer eftersmagen.    
Gæring finder sted delvist på ståltanke og delvist på 2.400 liters egetræsfade. Når gæringen er tilendebragt, lagrer vinen med bærmen (Sur Lie), inden den nænsomt filtreres og tappes på flaske.