2018 Attems Pinot Grigio

Italien
Venezia Giulia
3/4 ltr.
DKK 160,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Blød og fyldig frugtrig duft og smag med svage strejf af mineraler og urter.
Specifikationer
Leverandør
Frescobaldi - Toscana
Land
Italien
Område
Venezia Giulia
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Pinot Grigio
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Viognier / Chardonnay
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Grøntsagsretter
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
På trods af at Friuli tidligere var hjemsted for en stor del af den italienske adel med såvel kejsere, paver og fyrster til at promovere regionens vine, var det ikke før i 1960'erne, hvor en enkelt fremsynet producent indførte koldgæring af de hvide vine, at man begyndte at fremstille interessante vine i regionen. Denne opfindelse, hvor man som de første forstod at fremstille frugtrige, imødekommende vine, viste sig senere at blive en succes i hele verden. Så faktisk skylder disse vine Friuli deres succes i dag.

I 1106 fik Attems-familien overdraget ejendommen i Friuli, og i 1506 begyndte man at plante vinstokke. Ejendommen forblev i familiens eje helt frem til år 2000, hvor man besluttede at indgå et samarbejde med Marchesi de Frescobaldi, der købte 70% af aktierne i vinhuset.
Og de fælles ambitioner manglede bestemt ikke: Eneste - men også temmelig krævende mål - var nemlig at skabe vine af en kvalitet, der ikke tidligere var set i Friuli-regionen.

Ingen tvivl om at målsætningen og indsatsen har båret frugt. Kombinationen af Frescobaldi-familiens evner i vineriet og Attems familiens kendskab til lokalområdets jord- og klimaforhold har lagt fundamentet til en forrygende vinserie, der oser af verdensklasse uden på nogen måde at fornægte, men nærmere fremhæve sine rødder i Friuli-distriktet i den nordøstlige del af Italien.

I 2011 købte Frescobaldi Attems-familien ud af den 20 ha store vingård, der nu er 100% ejet af det toscanske vinhus. Vinene har dog beholdt Attems-navnet, så der klart skelnes mellem Friuli og Toscana-vinenes identitet og tilhørsforhold.
Blød og fyldig frugtrig duft og smag med svage strejf af mineraler og urter.
8. november 2019
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Let sprød og frugtig i udtrykket. Citrus, fersken og lette blomsternoter i smagen. Rimelig intensitet og længde."
Vinificeres med koldgæring efter de traditionelle forskrifter på ståltanke.