2017 Würzburger Stein Riesling

Tyskland
Franken
3/4 ltr.
DKK 200,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Flot klar lysgul farve. Indsmigrende duft og smag af stikkelsbær, grapefrugt og citron, tilsat lidt peberagtige, røgede noter. Stor vin med stort potentiale.
Specifikationer
Leverandør
Juliusspital-Weingut
Land
Tyskland
Område
Franken
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Riesling
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling / Zinfandel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Juliusspital Weingut, der er en af Frankens bedste vinproducenter, er ikke kun et firma med en lang historie og en speciel baggrund, men også et firma med ambitioner om hele tiden at øge kvaliteten på husets vine og være med fremme i udviklingen.

Juliusspital er egentligt et hospital, hvor vindriften og den tilhørende skov- og landbrugsdrift giver et fundament til at drive hospitalet - lidt i stil med Hospices de Beaune i Bourgogne.

Firmaet, der blev grundlagt af fyrstebiskop Julius Echter von Mespelbrunn i 1576, er i dag med sine 163 ha vinmarker en af Tysklands største og vigtigste vinmarksejere med bl.a. jorde på samtlige de bedste parceller i Franken, f.eks. Würzburger Stein og Iphöfer Julius Echterberg (med navn efter firmaets stifter).

Firmaets stil er knastørre, kraftige, mineralske hvidvine med en anelse røg, hvilket er meget klassisk for Frankenvin.
Huset vil hele tiden forbedre sig, hvorfor man har lavet et nyt kvalitetskoncept, som skal sikre, at man konstant er blandt de bedste. Dette sker bl.a. ved at producere Großes Gewächst-vine, som er Tysklands relativt nye klassifikation for tør supervin.

Når man står på vinmarken Würzburger Stein, har man en fantastisk panoramaudsigt over floden Main. Vinmarken, der ligger på en sydvendt skråning, er afskærmet for de kolde vinde og kan dermed præstere et unikt mikroklima.
Flot klar lysgul farve. Indsmigrende duft og smag af stikkelsbær, grapefrugt og citron, tilsat lidt peberagtige, røgede noter. Stor vin med stort potentiale.
Traditionel