2017 Viognier Santa Barbara
Før musen henover billedet for at zoome
Husker du TV-serien om Davy Crockett? Om den amerikanske soldat, eventyrer og nybygger iført pelshue og lædertøj i kamp mod skurke og indianere? Crockett blev spillet af skuespilleren Fess Parker. Han skulle senere blive vinproducent, da først pelshue, gevær og skuespillerkarriere blev lagt på hylden.

Parker købte i 1989 den gård, der skulle blive til Fess Parker Winery & Vineyard. Området, som gården ligger i, er på alle måder langt fra Los Angeles’ og Hollywoods hurtige biler og neonlys. Her er landskabet som Californien var i gamle dage og nærmest et landskab, Davy Crockett ville have været hjemme i. Bløde bakker og dale, enge og træer og vildt, som lever frit. Det var den natur, som lokkede Fess Parker til Californien, og det var her, han ville drive et kvægbrug. Derudover kunne lidt vinproduktion være et supplement.
Parkers drøm var først og fremmest at skabe en familieforretning, som han kunne efterlade til kommende generationer. Sammen med sine børn plantede han fem hektarer Riesling i 1989 – mest som et forsøg. Parkers søn, Eli, begyndte som Assistant Winemaker og efter tre års uddannelse, tog han over. Eli Parker plantede flere vinstokke og begyndte er flerårigt projekt med at skabe et topmoderne vinhus og medfølgende Tasting Room. Samme Eli Parker er stadig involveret i forretningen, som dog nu drives af Tim Snider, Elis Parkers svoger. Så på den måde er forretningen stadig i familiens skød.

Vinhuset åbnede i 1994 og er bygget, så det ligner en farm, med en stor stenpejs, stengulve, en stor veranda og billeder og andet fra Fess Parkers år som Davy Crockett. Nybyggerstilen er altså stadig levende samtidig med, at vinhusets altoverskyggende mål er at blive et af verdens førende, hvor man søger efter den bedste kvalitet samtidig med, at man stadig skal kunne betragte det som et godt køb.

Druerne til Fess Parkers Viognier kommer henholdsvis fra Camp 4 Vineyard og Rodneys Vineyard. Rodneys Vineyard består af 47 ha, som hovedsagligt er tilplantet med Rhônesorterne Shiraz, Grenache og Viognier.

Camp 4 er familiens nyeste opkøb af jord. Vinmarken, som dækker 101 ha, er hovedsagligt tilplantet med Syrah (52 ha), mens Viognier kun dækker lidt over 4 ha - til gengæld skaber det lidt varme klima og den sandede lerholdige jord næsten perfekte forhold for denne druesort.
Vinifikation
Traditionel vinificering, hvor 60% lagres i brugte franske egetræsfade og de resterende 40% på rustfrie ståltanke i 9 måneder.
Vis mere
Vis mindre

2017 Viognier Santa Barbara

Varenummer: 1717550917
DKK 175,00
(DKK 140,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørFess Parker WineryLandUSA
OmrådeCalifornienUnderområdeSanta Barbara
Type/FarveHvidvinÅrgang2017
Drue97% Viognier
3% Grenache Blanc
DyrkningTraditionel
Riedel glasChardonnay/ViognierFlasker pr. Colli12
Serveringsforslag Skaldyr
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Fisk - fede
Alkohol 14,30%
Flaskestørrelse3/4 ltr.Proptype Skruelåg
PakningKarton
Smagekommentarer
Saftig og intens duft af honning, abrikos, bagt æble og vanille. Smagen er rig, generøs og lang med en rigtig flot balance.
Mest populære
11th Hour Cellar Pinot Noir, Non Vintage
Frontier Red, Lot 182
Frontier Red, Lot 182
Før DKK 129,00
Fra DKK 99,00
(Fra DKK 79,20)
11th Hour Cellar Zinfandel, Non Vintage
2017 Beatnik White Zinfandel
2015 Scotto Old Vine Zinfandel
11th Hour Cellar Chardonnay

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk