2017 Viognier Santa Barbara

USA
Californien
3/4 ltr.
DKK 179,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Saftig og intens duft af honning, abrikos, bagt æble og vanille. Smagen er rig, generøs og lang med en rigtig flot balance.
Specifikationer
Leverandør
Fess Parker Winery
Land
USA
Område
Californien
Underområde
Santa Barbara
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
97% Viognier
3% Grenache Blanc
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay/Viognier
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Skaldyr
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Fisk - fede
Alkohol
14,30%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Husker du TV-serien om Davy Crockett? Om den amerikanske soldat, eventyrer og nybygger iført pelshue og lædertøj i kamp mod skurke og indianere? Crockett blev spillet af skuespilleren Fess Parker. Han skulle senere blive vinproducent, da først pelshue, gevær og skuespillerkarriere blev lagt på hylden.

Parker købte i 1989 den gård, der skulle blive til Fess Parker Winery & Vineyard. Området, som gården ligger i, er på alle måder langt fra Los Angeles’ og Hollywoods hurtige biler og neonlys. Her er landskabet som Californien var i gamle dage og nærmest et landskab, Davy Crockett ville have været hjemme i. Bløde bakker og dale, enge og træer og vildt, som lever frit. Det var den natur, som lokkede Fess Parker til Californien, og det var her, han ville drive et kvægbrug. Derudover kunne lidt vinproduktion være et supplement.
Parkers drøm var først og fremmest at skabe en familieforretning, som han kunne efterlade til kommende generationer. Sammen med sine børn plantede han fem hektarer Riesling i 1989 – mest som et forsøg. Parkers søn, Eli, begyndte som Assistant Winemaker og efter tre års uddannelse, tog han over. Eli Parker plantede flere vinstokke og begyndte er flerårigt projekt med at skabe et topmoderne vinhus og medfølgende Tasting Room. Samme Eli Parker er stadig involveret i forretningen, som dog nu drives af Tim Snider, Elis Parkers svoger. Så på den måde er forretningen stadig i familiens skød.

Vinhuset åbnede i 1994 og er bygget, så det ligner en farm, med en stor stenpejs, stengulve, en stor veranda og billeder og andet fra Fess Parkers år som Davy Crockett. Nybyggerstilen er altså stadig levende samtidig med, at vinhusets altoverskyggende mål er at blive et af verdens førende, hvor man søger efter den bedste kvalitet samtidig med, at man stadig skal kunne betragte det som et godt køb.

Druerne til Fess Parkers Viognier kommer henholdsvis fra Camp 4 Vineyard og Rodneys Vineyard. Rodneys Vineyard består af 47 ha, som hovedsagligt er tilplantet med Rhônesorterne Shiraz, Grenache og Viognier.

Camp 4 er familiens nyeste opkøb af jord. Vinmarken, som dækker 101 ha, er hovedsagligt tilplantet med Syrah (52 ha), mens Viognier kun dækker lidt over 4 ha - til gengæld skaber det lidt varme klima og den sandede lerholdige jord næsten perfekte forhold for denne druesort.
Saftig og intens duft af honning, abrikos, bagt æble og vanille. Smagen er rig, generøs og lang med en rigtig flot balance.
Traditionel vinificering, hvor 60% lagres i brugte franske egetræsfade og de resterende 40% på rustfrie ståltanke i 9 måneder.