2017 Vanel Chardonnay, Vieilles Vignes

Frankrig
Sydfrankrig
H18
3/4 ltr.
DKK 85,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har fine toner af pære, tropisk frugt og ristet brød. Smagen er frisk og fyldig med en flot afbalanceret syre i eftersmagen.
Specifikationer
Leverandør
Aimery - Sieur d'Arques
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Limoux
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Chardonnay
Fadlagring
H18
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Oaked Chardonnay
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Stik syd for Carcassonne, i departementet Audes højdedrag, ligger byen Limoux. Området er specielt kendt for sine mousserende vine, Blanquette de Limoux, men der laves også fremragende »stille« vine, som gennem de sidste 5-10 år har fået større og større opmærksomhed.

Les Caves du Sieur d'Arques blev grundlagt i 1946 og tæller i dag 450 medlemmer. Det er en supermoderne og velfungerende producentorganisation. Til organisationen hører 3.500 ha jord, hvoraf de 2.500 er beplantet med vinstokke af forskellig art. Markerne ligger spredt omkring byen Limoux mod floden Aude, og arealet indbefatter i alt 41 landsbyer. Jorden er gruset, kalk- og kiselholdig, hvilket er idéel til at frembringe mousserende vine af topkvalitet samt visse "stille" vine.

Hvert medlem er ansvarlig for sine egne vinmarker, men det er fællesskabets ønologer, der rådgiver og fastsætter høsttidspunktet, som er meget udslagsgivende for den endelige kvalitet af vinen.

Duften har fine toner af pære, tropisk frugt og ristet brød. Smagen er frisk og fyldig med en flot afbalanceret syre i eftersmagen.  
2. november 2018
4 STJERNER i GASTRO
"Sydfransk Chardonnay med noter af kiwi, vandmelon og kandiserede jordbær i næsen. Frisk syre og en let, slank krop, der giver en let drikkelig hvidvin, der måske ikke vil vælte folk bagover, men omvendt gør den det, den skal. Med en vin i dette prisleje kan man ofte forvente noget der støjer, men udtrykket er rent og delikat med frisk frugt."
Alle druerne håndplukkes, hvorefter de sorteret grundigt. De tilbageblevne drueklaser gæres ud på store tanke, hvorefter stilkene fjernes, og vinen andengæres. Vinen lægges på små franske egetræsfade (30-40% nye fade), hvor den får lov til at lagre i 10-12 måneder, før den tappes på flaske uden nogen form for filtrering.