2017 Three Sticks Gaps Crown Pinot Noir

USA
Californien
15 måneder
3/4 ltr.
DKK 649,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
2017 var et relativt blødt år rent vejrmæssigt, som forløb uden store udsving og med milde temperaturer og en tidlig høst på vinmarken. De første druer blev høstet i midten af august, hvorefter en pludselig kuldebølge meldte sin ankomst. Det gav andre af druerne længere tid til at vokse og udvikle sig med dybe og udtryksfulde smagsnoter. Druerne blev samtidig mindre, men mere intense end normalt, hvilket resulterede i større dybde og struktur i den færdige vin. Her er noter af kirsebær, cola og et touch af rosenblade. Blød og fyldig og med hint af brombær på tungen.
Specifikationer
Leverandør
Three Sticks Wines
Land
USA
Område
Californien
Underområde
Sonoma Coast
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Pinot Noir
Fadlagring
15 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Lyst kød
Bøf (på grillen)
Tapas
Pastaretter
Risotto
Alkohol
14,60%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Amerikanske Three Sticks Wines’ mål er at producere vine i verdensklasse fra de fremragende vinmarker i Sonoma County i Californien. Three Sticks Wines er et familieejet vinhus, som til daglige ledes af den rutinerede winemaker Bob Cabral. Three Sticks Wines har fokus på at skabe en række vine, som er præget af lige den terroir, den enkelte vin kommer fra. Vinhuset blev grundlagt i 2002 og er navngivet efter ejer William S. Price III's surferkælenavn, "Billy Three Sticks," som han fik I sin ungdom som en reference til det romertal, der følger efter hans navn, og som ligner ’three sticks’.  
Netop ejer William S. Price og hustru Eva Price har stor kærlighed til Sonoma, områdets tradition for vinproduktion og dets historie. Derfor ligger vinhuset da også i én af Sonomas ældste bygninger, bygget i 1842 af den mexicanske kaptajn Salvador Vallejo, bror til General Mariano Guadalupe Vallejo, Commandante Generale, i hvad der dengang var det nordlige Mexico – og slet ikke en del af USA. Three Sticks Wines købte ejendommen i 2012 og brugte to år på at sætte det i stand, så den nu er centrum for vinhusets produktion og et betagende, historisk besøgscenter.
2017 var et relativt blødt år rent vejrmæssigt, som forløb uden store udsving og med milde temperaturer og en tidlig høst på vinmarken. De første druer blev høstet i midten af august, hvorefter en pludselig kuldebølge meldte sin ankomst. Det gav andre af druerne længere tid til at vokse og udvikle sig med dybe og udtryksfulde smagsnoter. Druerne blev samtidig mindre, men mere intense end normalt, hvilket resulterede i større dybde og struktur i den færdige vin.

Her er noter af kirsebær, cola og et touch af rosenblade. Blød og fyldig og med hint af brombær på tungen.