2017 Tacchetto Bardolino, 3/4 ltr. Guerrieri-Rizzardi, DOP Classico
Før musen henover billedet for at zoome
Vinhuset Guerrieri-Rizzardi er uden diskussion den mest prestigefyldte producent i det fremragende og samtidig meget smukke Veneto-område. Huset er samtidig blandt de mest ansete i hele Italien. Familien Guerrieri-Rizzardi har været kendt og forbundet med vinavl i mere end to århundreder, og huset er den dag i dag en af de betydeligste jordbesiddere i Veneto-området.
Husets historie, der strækker sig 500 år tilbage i tiden, er et produkt af de grever, der på den tid slog deres vinhuse sammen. I dag råder huset over 100 hektar vinmarker, som dækker de absolut bedste DOC´er, og de vinmarker, som har det største potentiale.
Tidligere har det været den gamle grevinde Contessa Maria Cristina Guerri Rizzardi, som ledede vinhuset, men i dag har hendes søn Giuseppe overtaget denne rolle. Dette generationsskifte har medført en langt større omhyggelighed såvel i kældrene som i vinmarkerne, hvilket har løftet husets standard til helt nye højder.

Guerrieri-Rizzardi er det eneste vinhus, der isolerer druerne fra Tacchetto-marken for at aftappe den som en single vineyard. Marken ligger lige neden for landsbyen Cavaion, hvor jordbunden hovedsagligt består af kalk og småsten. Vinstokkene er yderligere eksponeret for områdets kølige vinde, hvilket er yderst vigtigt, da den traditionelle Tendone-opbinding ellers godt kan give problem med råd.
Resultatet er en fremragende, yderst klassisk og forfriskende  Bardolino med umiddelbar frugt og fin syre – en fantastisk ledsager til f.eks. lette sommerretter.  
Vinifikation
Druerne afstilkes, hvorefter de kværnes, og mosten lægges på ståltanke, hvor den begynder sin alkoholiske gæring ved 25 grader. Efterfølgende foretages den malolaktiske gæringen, hvorefter vinen ligger med bærmekontakt i tre måneder, inden den filtreres og tappes på flaske.
Vis mere
Vis mindre

2017 Tacchetto Bardolino, 3/4 ltr. Guerrieri-Rizzardi, DOP Classico

Varenummer: 1055560917
DKK 125,00
(DKK 100,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørGuerrieri-RizzardiLandItalien
OmrådeVenetoUnderområdeBardolino
Type/FarveRødvinÅrgang2017
Drue Merlot
Corvina
Rondinella
DyrkningTraditionel
Riedel glasRieslingServeringsforslag Lyst kød
Oste - milde
Fjerkræ
Alkohol 13,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Parfumeret duft af kirsebær, hindbær og jordbær tilsat diskrete toner af krydderier. Smagen har medium syre og en meget umiddelbar frugt. Let og tilgængelig vin med fine toner af kirsebær i eftersmagen.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk