2017 Tacchetto Bardolino, Classico

Italien
Veneto
3/4 ltr.
DKK 125,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Parfumeret duft af kirsebær, hindbær og jordbær tilsat diskrete toner af krydderier. Smagen har medium syre og en meget umiddelbar frugt. Let og tilgængelig vin med fine toner af kirsebær i eftersmagen.
Specifikationer
Leverandør
Guerrieri-Rizzardi
Land
Italien
Område
Veneto
Underområde
Bardolino
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
Merlot
Corvina
Rondinella
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Oste - milde
Fjerkræ
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vinhuset Guerrieri-Rizzardi er uden diskussion den mest prestigefyldte producent i det fremragende og samtidig meget smukke Veneto-område. Huset er samtidig blandt de mest ansete i hele Italien. Familien Guerrieri-Rizzardi har været kendt og forbundet med vinavl i mere end to århundreder, og huset er den dag i dag en af de betydeligste jordbesiddere i Veneto-området.
Husets historie, der strækker sig 500 år tilbage i tiden, er et produkt af de grever, der på den tid slog deres vinhuse sammen. I dag råder huset over 100 hektar vinmarker, som dækker de absolut bedste DOC´er, og de vinmarker, som har det største potentiale.
Tidligere har det været den gamle grevinde Contessa Maria Cristina Guerri Rizzardi, som ledede vinhuset, men i dag har hendes søn Giuseppe overtaget denne rolle. Dette generationsskifte har medført en langt større omhyggelighed såvel i kældrene som i vinmarkerne, hvilket har løftet husets standard til helt nye højder.

Guerrieri-Rizzardi er det eneste vinhus, der isolerer druerne fra Tacchetto-marken for at aftappe den som en single vineyard. Marken ligger lige neden for landsbyen Cavaion, hvor jordbunden hovedsagligt består af kalk og småsten. Vinstokkene er yderligere eksponeret for områdets kølige vinde, hvilket er yderst vigtigt, da den traditionelle Tendone-opbinding ellers godt kan give problem med råd.
Resultatet er en fremragende, yderst klassisk og forfriskende  Bardolino med umiddelbar frugt og fin syre – en fantastisk ledsager til f.eks. lette sommerretter.  
Parfumeret duft af kirsebær, hindbær og jordbær tilsat diskrete toner af krydderier. Smagen har medium syre og en meget umiddelbar frugt. Let og tilgængelig vin med fine toner af kirsebær i eftersmagen.
20. september 2019
2 GLAS på www.vinhulen.dk
"Rubinrød og lys. Duften er meget floral og parfumeret med røde bær. Virkelig velduftende vin som man ikke støder på hver dag. Smagen er blød og rund med masser af røde bær, florale noter, parfume og velpoleret charme og passende frugtsyre til at bryde blødheden. Vinen optræder floralt fra start til slut og intensiteten er fin og mod finalen kommer der ekstra tyngde fra de få tanniner. Elegant og velgjort vin med stor vægt på balance og lethed. Drik 2019-2020"


Vurderet ved tilbudspris 99,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
Druerne afstilkes, hvorefter de kværnes, og mosten lægges på ståltanke, hvor den begynder sin alkoholiske gæring ved 25 grader. Efterfølgende foretages den malolaktiske gæringen, hvorefter vinen ligger med bærmekontakt i tre måneder, inden den filtreres og tappes på flaske.