Økologisk

2017 Solensis - Årets Stjernevin 2019

Frankrig
Sydfrankrig
3/4 ltr.
DKK 125,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Gerard Bertrand har noget på hjerte. Han vil fortælle om den vin, han laver. Eller måske nærmere hvad der er grobund for vinen. Derfor har han kaldt hans nyeste vin; Solensis. En vin der hylder solsystemet og som i biodynamisk dyrkning er alfa og omega for modningen af sunde druer. Solensis er et klassisk blend fra Gerard Bertrand på Syrah og Grenache. Den er en demonstration af, hvad sydfransk vin kan. Mørke kirsebær og brombær med noter af lakrids. Kraftig smag med god afsluttende syre.
Specifikationer
Leverandør
Gerard Bertrand
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Pays d´Oc
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
Syrah
Grenache
Dyrkning
Økologisk
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Lyst kød
Krydrede retter
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Sydfrankrig er ofte blevet betegnet som Frankrigs svar på Californien. I den forbindelse er sammenligningen kun baseret på varmen, for varm er her! De senere år faktisk for varmt. Man fattes vand. Det betyder, at vinstokkene tørster og dermed sætter for få druer med lavere udbytter til følge.
Ofte er sydfranske vine meget koncentrerede vine og nærmest helt sorte i farven. Vigtigst af alt, så er vinene herligt komplekse. For hvad Californien har i tæthed, har Sydfrankrig i nuancerigdom og fransk frækhed.
Det er håndværkere, der er på spil her, ikke “Dress suit business men”. Der er jord under neglene og et hjerte, der banker hårdere end solen i den tørre jord. Man er, sådan helt generelt, ikke god til markedsføring i området. Så hele regionen lider under, at forbrugeren ikke kender forskellen på en Roussillon, Languedoc eller en Saint Saturnin. Men det er Gérard Bertrand i fuld gang med at lave om på!

Gerard Bertrand har løbende bevæget sig mod biodynamisk vindyrkning. Dette betyder at alt arbejde i mark og kælder er baseret på den østrigske filosof Rudolf Steiners principper, som er biodynamikkens fader. Filosofien fortæller, at menneske, univers og jordbund er tæt forbundet. Vinbonden arbejder således efter en speciel kalender, der angiver månens og stjernernes positioner. Arbejdet i vinmarken indrettes herefter ift., hvornår frugten menes at have opnået optimal vækstforhold. Biodynamikken kan ikke videnskabeligt bevises, men det kan smages! Det kan i hvert fald ikke diskuteres at Bertrand giver vinstokken maksimal opmærksomhed ned til selv den mindste detalje. I dag drives otte af hans ejendomme biodynamisk, resten dyrkes økologisk men med ønsket om at overgå til biodynamisk produktion inden for en kort årrække.

Solensis er den nyeste vin fra Gerard Bertrands unikke udvalg. Vinen er ikke biodynamisk, men økologisk. Den reflekterer fint de biodynamiske principper, som Bertrand laver sine vine efter. Vinen er en hyldest til solsystemet, hvor både solen og månen har enorm indflydelse på jorden, naturen og vigtigst af alt vinmarken. Hvor solen er vigtigt for den phenoliske modning af druerne (modningen af tanniner og farvestoffer), så har månen indflydelse på væskestrømmene i vinstokken samt dens vækst.
Vinen er lavet på Grenache og Syrah. To druer der, ligesom solen og månen, komplimenterer hinanden. De to sorter trives perfekt i den varme Languedoc/Roussillon-sol, der til sidst ender ud i en mørk og saftig, men stadig elegant vin.
Gerard Bertrand har noget på hjerte. Han vil fortælle om den vin, han laver. Eller måske nærmere hvad der er grobund for vinen. Derfor har han kaldt hans nyeste vin; Solensis. En vin der hylder solsystemet og som i biodynamisk dyrkning er alfa og omega for modningen af sunde druer.
Solensis er et klassisk blend fra Gerard Bertrand på Syrah og Grenache. Den er en demonstration af, hvad sydfransk vin kan. Mørke kirsebær og brombær med noter af lakrids. Kraftig smag med god afsluttende syre.
21. maj 2019
ANBEFALET - DIN VIN GUIDE
"Syrah og grenache fra det sydfranske. Masser af bærnoter i duft og smag. En frugtig, ligefrem og vellavet vin. Imødekommende med en pæn afslutning."


Vurderet ved tilbudspris 79,- pr. fl. ved køb af 6 flasker
22. februar 2019
ANBEFALET - HØJ GENKØBSFAKTOR på www.vinexpressen.dk
"Lækker duft af røde bær, stenfrugt og en lille delikat tone af grønne grene. Åben, saftig og blød i munden med en ustyrlig lækker og moden garvesyre. Et virkelig godt køb fra den pensionerede rugby-spiller Gerard Bertrand, der aldrig fejler. Høj genkøbsfaktor."


Vurderet ved tilbudspris 79,- pr. fl. ved køb af 6 flasker
8. februar 2019
5 STJERNER - UGENS BEDSTE KØB - af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Syrah og grenache fra det sydfranske. Masser af bærnoter i duft og smag. En frugtig ligefrem og vellavet vin. Imødekommende med en pæn afslutning."


Vurderet ved tilbudspris 79,- pr. fl. ved køb af 6 flasker.
89 POINTS
21. august 2019
89 POINT i Vinbladet
"Elegant duft mættet med modne, friske bær. Luftig, frisk smag, blid tannin med frisk, luftig eftersmag med modne bær med frisk syre."


Vurderet ved tilbudspris 79,- pr. fl. ved køb af 6 flasker.
12. november 2019
5 Stjerner af Jesper Bo Bendtsen - SMAG PÅ VIN
"En af Sydfrankrigs bedste økologiske producenter står bag denne rige rødvin, som det anbefales at give lidt luft inden den serveres. Herefter har vi kirsebær, brombær, lakrids og lette fadnoter. I smagen har vi blandede bær – både hindbær og brombær – med let krydderi og fad. Medium fyldig og frisk rødvin med fin syre og en ganske let tannin. God vin der klæder vintermaden"


18. januar 2019
6 af 6 STJERNER på www.aov.dk - Alt om Vin
"Sprød markant frugt, boysen- og blåbær. Lakrids og grafit. Luftig og elegant vin med en fin kant af garvesyre og mineralsk grafit. Elegant vin der forførte smagspanelet. Harmonien og balancen i vinen udløser den 6. stjerne."


Vurderet ved tilbudspris 79,- pr. fl. ved køb af 6 flasker.
Tilbuddet er gældende fra 1. februar 2019.
Druerne bliver høstet, når modningsgraden er perfekt. Herefter bliver de efterfølgende sorteret. En del af Syrah-druerne gennemgår en pre-gæring i et par dage på skallerne ved 10 grader før selve macerationen. Herved udtrækkes farve og smag og knap så megen garvesyre. Det giver en til sidst en mere frugtig vin. Macerationen for hele mosten varer i 12 til 18 dage. Grenache og Syrah bliver vinificeret separat, og mosten bliver sammenstukket, efter de er gennemgået malolaktisk gæring (hvor æblesyre omdannes til mælkesyre). Efter druerne er presset, bliver vinen overført til rustfrie ståltanke, inden den aftappes på flaske.