2017 Saint Veran

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 180,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Indtagende med elementer af lyse frugter og honning. God smag af Chardonnay-druens friske saftige frugt.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte Mâconnaise
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay / Viognier
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Fisk - fede
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Macon er beliggende i den sydlige del af Bourgogne, umiddelbart op af Pouilly Fuissé. Jordbunden er en blanding af ler og kalksten med enkelte forsteninger. Da der er meget langt mellem den kvalitetsmæssige top og bund i Macon, er det, måske mere end noget andet sted vigtigt, at man er opmærksom på navnet på producenten. Her er Maison Joseph Drouhin et godt referencepunkt, da man udelukkende opkøber druer hos de bedste avlere i distriktet, hvilket ofte er avlere, som familien har arbejdet sammen med i generationer.
Indtagende med elementer af lyse frugter og honning. God smag af Chardonnay-druens friske saftige frugt.    
Gæring samt lagring på ståltanke