2017 Saint-Joseph, Francois de Tournon

Frankrig
Rhône
3/4 ltr.
DKK 359,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Dyb mørkerød farve. Duften er domineret af solmodne solbær og krydderier. Smagen er fyldig og frugtrig med silkebløde tanniner.
Specifikationer
Leverandør
Delas Freres
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Saint-Joseph
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Syrah
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Old World Syrah
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Lyst kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!

Saint-Joseph appellationen ligger som et 60 km langt, smalt bånd, der strækker sig fra Condrieu mod nord til Cornas i syd.
Fra Saint-Joseph-skråningen, der hovedsageligt består af granit, har man en enestående udsigt til de forrevne toppe af Alperne og i klart vejr til det majestætiske Mont Blanc.
Der produceres en række fantastiske og store rødvine i området, hvilket Delas' Saint Joseph Francois de Tournon er et glimrende eksempel på.
Det er begrænset, hvor meget hvidvin, der produceres, men det der er, er bestemt værd at lægge mærke til.
Dyb mørkerød farve. Duften er domineret af solmodne solbær og krydderier. Smagen er fyldig og frugtrig med silkebløde tanniner.
Druerne håndplukkes og presses, hvorefter mosten gærer 20 dage på de traditionelle cementtanke. Vinen lagrer efterfølgende 10 til 14 måneder i 1-3 år gamle egetræsfade.