2017 Saint Aubin Sur Gamay, Premier Cru

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 469,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Ren og finesserig duft. Smagen har stor mineralitet og fin syre, der bringer balance i vinen i forhold til frugten.
Specifikationer
Leverandør
Domaine Bernard Moreau
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Viognier / Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Huset, der ligger i Chassagne-Montrachet, hører absolut blandt de mindre ejendomme i Bourgogne. De kun 9 ha vinmarker, man har til rådighed, giver en årlig produktion på 50.000 flasker.

Ejendommen ledes i dag af Alex Moreau, fjerde generation i familiefirmaet og vinuddannet i både Australien og New Zealand. Alex Moreau lægger stor vægt på, at jorden og omgivelserne taler deres eget sprog i vinene, så han prøver så vidt muligt at dæmpe brugen af nye fade. Dette medfører, at cirka 30% af gæringen foregår på ståltanke ved en temperatur lige under 20 grader. Den lave temperatur er med til at forlænge gæringen, hvilket trækker flere naturlige aromaer ud af druerne, som således ikke dæmpes eller ligefrem overdøves af for voldsom anvendelse af egetræsfad.

Husets stil er meget autentiske frugtrige vine, der allerede er meget åbne og tilgængelige i en forholdsvis ung alder.

Saint-Aubin ligger i baglandet til de kendte
hvidvinsområder Puligny-Montrachet og
Chassagne-Montrachet. Klimaet i Saint-Aubin er relativt køligt, og årgangens beskaffenhed er af meget stor betydning, da selv små temperaturvariationer i dette kølige område gør forskellen mellem en varm og en kold årgang. De hvide vine kan, når de er bedst, minde om vinene fra Chassagne- og Puligny-Montrachet og det til en helt anden pris.
Ren og finesserig duft. Smagen har stor mineralitet og fin syre, der bringer balance i vinen i forhold til frugten.    
Druerne håndplukkes og lægges i temperaturkontrollerede tanke, hvor gæringen sættes i gang. Når 30% af gæringen er gennemført, flyttes vinen over på 25% nye vinfade. Her afsluttes gæringen for at integrere fadet perfekt i vinen. Når gæringen er afsluttet, tilbringer vinen yderligere 11 måneder i fadet, hvor den løbende omrøres.