2017 Rooiberg Shiraz Reserve

Sydafrika
Cape
18 mdr.
3/4 ltr.
DKK 130,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Meget fyldig vin, som viser flotte toner af krydderier, lakrids og tobak. En lang vedvarende eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Rooiberg Winery
Land
Sydafrika
Område
Cape
Underområde
Robertson
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Syrah
Fadlagring
18 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Oste - milde
Krydrede retter
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Rooiberg Winery er, hvad vi i bedste forstand forstår ved et kooperativ. Det blev grundlagt i 1964 og tæller i dag 34 medlemmer, som alle er selvejende vinbønder uden eget vineri.
Kooperativet er beliggende 140 km fra Capetown i det billedskønne vinområde Robertson.

Vinmarkerne fordeler sig over fire forskellige regioner, som hver især er i besiddelse af et unikt mikroklima. Ens for dem er dog, at der er et meget stort indhold af kalk i jorden, hvilket er medvirkende til at give vine, der er mere afbalancerede og mineralske. Specielt set i lyset af den tendens, der desværre stadig findes i Sydafrika, hvor vine let virker brændte eller smager af kogt frugt.
Kommer man som gæst på Rooiberg Winery, er det tydeligt for øjet, at det er et vineri med visioner. Ud over at der i vineriet er pinligt rent, er det fyldt med helt nyt vinificeringsudstyr.
Visionerne har også udmøntet sig i omverdenens anerkendelse, og vineriet er ikke mindre end 5 gange blevet nomineret til Sydafrikas bedste vineri, ligesom kældermesteren er blevet kåret som Sydafrikas bedste winemaker.
Meget fyldig vin, som viser flotte toner af krydderier, lakrids og tobak. En lang vedvarende eftersmag.
Druerne afstilkes, presses og koldgæres i 2 dage på rustfrie ståltanke. Efterfølgende lægges vinen på 225 l. franske egetræsfade, hvor anden gæring finder sted, Til sidst lagres vinen i 18 måneder, før den tappes på flaske.