2017 Regnie

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 240,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Vinen bugner med en enormt levende aroma af rød frugtkompot, jordbær og blomster. Flot fylde og tekstur på tungen med en fin dybde og flere lag af velsmag. Flot, moden og meget balanceret.
Specifikationer
Leverandør
Julien Sunier
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Beaujolais
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Gamay
Dyrkning
Biodynamisk Naturvin
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Oste - milde
Grøntsagsretter
Tapas
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
For de fleste unge vinbønder, der ønsker at etablere sig i Bourgogne, er Beaujolais blevet et yderst attraktivt område. Dels fordi jorden er betydeligt billigere end i Côte d’Or, dels fordi Beaujolais er begyndt at distancere sig fra det renommé af halvtynde vine med en umiskendelig smag af bananer, som Nouveau-vinen var med til at give området op gennem 1980’erne og 1990’erne.
Julien Sunier er en af disse unge vinbønder. Han rejste først det meste af verden rundt for at lære om vitikultur på New Zealand og vinifikation i Californien, inden han vendte hjem for at arbejde side om side med Nicolas Potel i Nuits-Saint-George og Jean Claude Rateau i Beaune. Det var hos disse vinbønder, han blev bidt af den biodynamiske tilgang.
Julien blev ansat af Mommessin i Beaujolais, som ledte efter en winemaker, der kunne højne kvaliteten af firmaets vine. Det var netop det, han gjorde i fem år, blandt andet ved at sortere hårdt ud i kredsen af leverandører og i stedet skabe kontakt med nogle af Beaujolais bedste drueavlere.
Julien ville dog mere, og hans meget kompromisløse tilgang til vin indbød ham uundgåeligt til at etablere sit eget domaine i 2008.
Julien lejede tre hektar perfekt beliggende jord i Cru’erne Fleurie, Morgon og Reigne, som han begyndte at opdyrke ekstremt traditionelt, hvilket betød, at han bibeholdt de 60 år gamle stokke, som var tilplantet med en tæthed på 10.000 stokke pr. hektar (det var før traktorens tid…). Lige fra starten blev alt dyrket biodynamisk. Druerne presses på en gammel basket press, hvilket giver det mest nænsomme og bedste pres. Mosten gæres ud ved lave temperaturer på 22-23 grader, hvilket giver mindre farve, mere delikate tanniner og langt mere komplekse vine.  
Resultatet er – uden beskedenhed, da dette ikke er nødvendigt – at man her får noget af det absolut bedste Gamay i verden i mængder, der desværre betyder, at den kun er de absolut færreste forundt.
Vinen bugner med en enormt levende aroma af rød frugtkompot, jordbær og blomster. Flot fylde og tekstur på tungen med en fin dybde og flere lag af velsmag. Flot, moden og meget balanceret.
92 POINTS
22. november 2019
92 point Josh Raynolds på Vinous.com
"Shimmering red. Highly expressive red berry, exotic spice and floral aromas are complemented by subtle hints of smoky minerals and rhubarb. Appealingly sweet cherry and raspberry flavors show vibrant, juicy character, sharp precision and spicy lift. Finishes very long and sappy, repeating the floral note and hanging on with strong, mineral persistence."
12. november 2019
5 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Røde bær i næsen. Ribs, pichonæbler og krydderier i smagen. Pænt balanceret med en medium koncentration. Mineralsk i afslutningen."
94 POINTS
5. august 2019
94 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
"If you don’t imagine that Beaujolais can be a great wine, you need to taste this masterpiece. However, be prepared for a wine that’s built to age and is still a bit shy. Great concentration with polished tannins and a vibrant and super long finish. Enormous aging potential, so try to wait until at least 2021."