2017 Puligny-Montrachet, Premier Cru, Les Folatieres

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 895,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Klassisk duft af honning, ristet brød og hasselnødder. Charmerende smag med en perfekt balance mellem den cremede fylde og den fine syre.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Oste - milde
Fjerkræ
Fisk - fede
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Selv om der laves lidt mere rødvin end hvidvin i kommunen, er det de hvide vine, der vækker størst opmærksomhed. Vinstokkene skal søge dybere med sine rødder end i Puligny-Montrachet for at nå ned til grundvandet, men dette giver til gengæld større koncentration i vinene. Vinene er oftest blødere og mindre forfinede med en mere rustik og mineralsk stil end vinene fra Puligny-Montrachet.

De største vine, som Maison Joseph Drouhin fremstiller i Chassagne Montrachet, kommer fra marken Marquis de Laguiche. Marken er ikke ejet af familien Drouhin, men er forpagtet siden 1947. Vinmarken, der har en jordbund, som består af ler og kalksten, hører blandt de bedste terroirs i Bourgogne.


Klassisk duft af honning, ristet brød og hasselnødder. Charmerende smag med en perfekt balance mellem den cremede fylde og den fine syre.    
94 POINTS
5. august 2019
94 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
"A very impressive array of peaches and lemons with wet stones and flinty, minerally notes, offering plenty of interest. The palate has a sleek and composed shape with a central focus of fresh, fleshy fruit and a succulent, long, acidity-fueled finish. Drink or hold."
Traditionel vinification med lagring på egetræsfade i 9-10 måneder.