2017 Puligny-Montrachet

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 600,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Klassisk og elegant vin med en duft af hasselnødder, smør og tropisk frugt. Smagen er fyldig og imødekommende med en imponerende fløjlsblød eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Lyst kød
Fjerkræ
Fisk - fede
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Puligny-Montrachet dækker ca. 235 ha vinmarker, der lægger jord til nogle af Frankrigs største hvidvine. Spændviden i distriktets kvalitet er dog stor, og selv om der kun sjældent kommer direkte uheldige vine herfra, kan det som kunde betale sig at kigge efter en velrenommeret leverandør, inden man gør køb. Når vinen er værst, er den tropiske frugt bedøvet af et overdrevent brug af nye fade. Når den derimod er bedst, er den en Tour de Force i elegance og fylde med nuancer, som på en forfinet måde forstår at afbalancere frugten, så denne aldrig tager over. Kort sagt er det med den franske forfatter Alexandre Dumas ord en vin, som man kun bør drikke knælende og med bøjet hoved!
Klassisk og elegant vin med en duft af hasselnødder, smør og tropisk frugt. Smagen er fyldig og imødekommende med en imponerende fløjlsblød eftersmag.  
92 POINTS
5. august 2019
92 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
"This is impressive from the outset with a wealth of white peaches and melon, as well as green mangoes and subtle hazelnut notes. The palate has a very long, fresh delivery of fine and open-knit peaches and lemons. Plush and open. Drinking well already."
Traditionel vinificering med lagring på egetræsfade i 9-10 måneder.