2017 Prelude Chardonnay

Australien
Western Australia
3/4 ltr.
DKK 249,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Levende aroma spækket med lime. pære, fersken og ananas. Herudover finder en eksotisk aroma af jasmin, frangipani- og citronblomster. Under de lette noter kommer nougat, cashewnødder og ristede mandler og brioche. På tungen pink grapefrugt, nektariner, bagte æbler og egetræ i en vinoplevelse med mange lag og passende syre.
Specifikationer
Leverandør
Leeuwin Estate
Land
Australien
Område
Western Australia
Underområde
Margaret River
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Oaked Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Oste - milde
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Tilbage i 1970'erne kom en mand ved navn Robert Mondavi forbi Leeuwin Estate i Margaret River.
Da han spurgte, hvor meget familien skulle have for deres jordbesiddelser, var nysgerrigheden og interessen straks vakt hos Leeuwins ejer, Dennis Horgan. Efter mange samtaler opbyggedes et venskab, og Robert Mondavi fra det berømte vinhus i Californien måtte tilstå, at han ved hjælp af klimamodeller havde fundet frem til Margaret River som et af de mest velegnede steder på jorden at dyrke vin.

Naturligvis solgte Dennis Horgan ikke sine marker, men det er siden gået vældigt stærkt for vinhuset. Efter ganske få år vandt Leeuwins Chardonnay meget opsigtsvækkende en smagning, hvor den blev udråbt som verdens bedste.
I øvrigt en titel den til stadighed vinder ved forskellige smagninger over hele verden. Men det er ikke bare hvidvin, Leeuwin Estate er god til. Siden 1995 har huset været Australsk Mester i Cabernet Sauvignon med en rødvinsstil, der minder mest om den, man finder i Pauillac, tilsat en pæn mængde grus.

Til forskel fra mange andre vinhuse har Leeuwin Estate siden starten haft den samme winemaker, som har forstået at opbygge en større og større know-how i lige netop husets helt specielle stilart.
Dette er kunst indenfor vin. Stor kunst!
Levende aroma spækket med lime. pære, fersken og ananas. Herudover finder en eksotisk aroma af jasmin, frangipani- og citronblomster. Under de lette noter kommer nougat, cashewnødder og ristede mandler og brioche.

På tungen pink grapefrugt, nektariner, bagte æbler og egetræ i en vinoplevelse med mange lag og passende syre.