2017 Pomino Bianco

Italien
Toscana
3 mdr.
3/4 ltr.
DKK 125,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Lys strågul farve med lette grønne toner. Rig på blomsterdufte i både duft og smag, i god balance, harmonisk og med en god aromatisk eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Frescobaldi - Toscana
Land
Italien
Område
Toscana
Underområde
Pomino
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
50% Chardonnay
45% Pinot Blanc
5% Øvrige
Fadlagring
3 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay / Viognier
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Grøntsagsretter
Fisk - fede
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vindyrkningen på Pomino er baseret på gamle traditioner, og den fremragende vinkvalitet blev allerede påvist i 1716, da Pomino-området i en proklamation blev benævnt som et af fire bedste vinområder i Toscana. I 1855 returnerede Marchese Vittorio degli Albizi fra sit fødested i Bourgogne til Pomino. Marchesen, efterkommer af de tidligere ejere, var ekspert i vindyrkning. Han introducerede for første gang Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Pinot Blanc og Chardonnay på Pomino. Disse druevarianter har nu nydt godt af mere end et hundrede års aklimatisering og kulturel tradition og giver den grundlæggende karakter i vinene fra Pomino.

Beplantningens tæthed og dyrkningsmetoder, begge overholdt ifølge Pomino D.O.C.-regulativerne, er baseret på filosofien om, at kvaliteten af en vin er omvendt proportional med mængden af druer pr. vinstok.

Beskæring og afløvning udføres manuelt og er en grundlæggende praksis, der skal sikre bedre lys til drueklaserne.

Druerne høstes på vinmarkerne "over vejen" ca. 500 meter over havets overflade. Pominos kolde nætter har en særdeles god effekt på styrken og friskheden i duften af Pomino Bianco, da kulden forlænger udviklingen af smag og dufte og nærmest konserverer den delikate blomsterduft i druerne.
Lys strågul farve med lette grønne toner. Rig på blomsterdufte i både duft og smag, i god balance, harmonisk og med en god aromatisk eftersmag.  
9. januar 2020
5 stjerner af Niels Lillelund i Jyllands-Posten
"Sprød. Frisk frugtig; flot tørhed og elegance, slutter lutrende med en frisk syre og en lille, feminin frugt. Pæn længde. Til skaldyr."

Vurderet ved tilbudspris kr. 89,- pr. flaske
3. maj 2019
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Chardonnay og pinot blanc fra Toscana. En fyldig vin drevet af intens frugt, især melon, fersken og tropiske frugtnoter. Knastør med en anelse bitterhed i smagen. Pænt balanceret men en ubetinget madvin. Pæn afslutning"


Vurderet ved tilbudspris 89,- pr. fl. ved køb af 2 flasker.
10. maj 2019
4 STJERNER - GASTRO
"Pomino Bianco er et blend af chardonnay og pinot blanc. Der er masser af syre til stede, og sammen med den intense mineralitet giver det en særdeles stringent vin med masser af flint og høje citrustoner. Der er dog også fedme til stede, og sammen med lette fadnoter af karamel og en let smørret karakter, som tyder på malolaktisk gæring, der der skam fylde til stede. Drik den til fede franske saucer, der har godt af syren, eller lad den gå med friskheden i en nordisk ret, med rimmet fisk og spæde grøntsager. Lad den eventuelt ligge et års tid, indtil syren er faldet en anelse til ro, og anvendelsesmulighederne vil være flere."