2017 Pojega Ripasso, Classico Superiore

Italien
Veneto
3/4 ltr.
DKK 139,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Flot granatrød farve. Intens, bæragtig drueduft, der følges op af en karakterrig og frugtintens tør smag.
Specifikationer
Leverandør
Guerrieri-Rizzardi
Land
Italien
Område
Veneto
Underområde
Valpolicella
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
45% Corvina
45% Corvinone
10% Øvrige
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Vildt
Oste - milde
Krydrede retter
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vinhuset Guerrieri-Rizzardi er uden diskussion den mest prestigefyldte producent i det fremragende og samtidig meget smukke Veneto-område. Huset er samtidig blandt de mest ansete i hele Italien. Familien Guerrieri-Rizzardi har været kendt og forbundet med vinavl i mere end to århundreder, og huset er den dag i dag en af de betydeligste jordbesiddere i Veneto-området.

Ved udelukkende at benytte sig af egne marker kan det gamle familiefirma kontrollere, at dyrkningen foregår efter økologisk principper, samtidig med at man har mulighed for at eksperimentere.

En speciel og naturren procedure hos Rizzardi er udnyttelsen af biproduktet græs. Når plænerne ved de forskellige ejendomme er slået, bliver græsset enten gemt til brug som fremtidig humus eller også pløjet ned i jorden, hvor dets kemiske sammensætning passer fint som naturlig gødning og næring for vinstokkene. Smagen fra græsset vil derefter langsomt gengives i vinen som en duft af friske krydderurter.

Den omhyggelige indstilling til markplejen går igen i alle led af fremstillingsprocessen. Opkøb af de optimalt beliggende marker, investering i det rigtige tekniske materiale og vedligeholdelse af det bestående, samt ovennævnte bestræbelser på et rent økologisk vinbrug, er Guerrieri-Rizzardis kendetegn.
Flot granatrød farve. Intens, bæragtig drueduft, der følges op af en karakterrig og frugtintens tør smag.
Vinen vinificeres efter den specielle Ripasso-metode. Dvs. andengæring af mosten sker sammen med allerede pressede Amaroneskaller, hvilket giver vinen en helt speciel dufts- og smagsoplevelse.  Fadlages 12 måneder, inden den flaskes og frigives til salg.