2017 Pinot Noir Pizarras

Chile
Aconcagua Costa
13 måneder
3/4 ltr.
DKK 875,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
VI FÅR MEGET BEGRÆNSEDE MÆNGDER HJEM AF DENNE KULTVIN. Ren, smuk og kirsebærfarvet i glasset. Spillevende aroma fuld af hindbær, rosenblade, myrte og krydderier. Hæld den i glasset, vent fem minutter og oplev yderligere lag af våde sten, sødmefulde krydderier og jordbund. Det kølige klima går igen i vinen, som nærmest emmer af fugtig tåge og kalkrig jord. Kompleks og velstruktureret med fine, elegante tanniner, hvor den skiferrige terroir virkelig får lov at shine. En storslået vin, som leverer en lang og vedvarende finish.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Aconcagua Costa
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Pinot Noir
Fadlagring
13 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Fjerkræ
Pastaretter
Vildt (fugle)
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...
VI FÅR MEGET BEGRÆNSEDE MÆNGDER HJEM AF DENNE KULTVIN.
Ren, smuk og kirsebærfarvet i glasset. Spillevende aroma fuld af hindbær, rosenblade, myrte og krydderier. Hæld den i glasset, vent fem minutter og oplev yderligere lag af våde sten, sødmefulde krydderier og jordbund. Det kølige klima går igen i vinen, som nærmest emmer af fugtig tåge og kalkrig jord. Kompleks og velstruktureret med fine, elegante tanniner, hvor den skiferrige terroir virkelig får lov at shine. En storslået vin, som leverer en lang og vedvarende finish.
95 POINTS
5. august 2019
95 Point af Peter Winding på www.vinbladet.dk
"Stor, kompleks duft, karse, krydret, lys frugt, fin sødme samtidig med utrolig friskhed. Fyldig, saftig smag, herligt bid, kølig sammen med sødme, lang, rig, luftig eftersmag, fin krydret tone sammen med friske bær. En vin i perfekt balance, feminin med spinkel styrke. Helt sin egen Aconcagua Costa – Pinot Noir i smukkeste version. Bravo."
99 POINTS
30. august 2019
98-99 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
"I love the aromas of smoked meat, dried strawberries and spices. Some resin and pine-needle undertones. Full-bodied, layered and rich with plenty of fruit and linear tannins running through the middle of the wine. Juicy and refined. Purity and greatness. Drink on release or hold. "
94 POINTS
5. august 2019
94 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
"As with the Chardonnay, the 2017 Aconcagua Costa "Las Pizarras" Pinot Noir is also fresher and sharper than the 2016 I tasted next to it, despite the year being somewhat warmer. They used 20% full clusters for the fermentation in open tanks. The élevage was in 35% new French oak barrels and lasted some 14 months. This feels very young and fruit-driven, open, aromatic, exuberant and, in a way, less mineral than the 2016. Perhaps it's only a matter of age, but this doesn't seem to have the same level of complexity and depth. I see this more in line with 2015."
Druerne blev håndsorteret inden de blev lagt direkte i små, åbne gærkar. Mosten er gennemgået kold maceration ved 8-10 grader i fire til fem dage før gæring med 100% vildgær. Det blev efterfulgt af en ny maceration i op til 20 dage. Dagligt blev det øverste lag presset ned, så det blev holdt fugtigt. Lagret i 13 måneder på franske egetræsfade, hvoraf de 35% var nye.