2017 Pinot Gris, 3/4 ltr., Leon Beyer, AOP

Frankrig
Alsace
3/4 ltr.
DKK 169,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
I denne let gyldne vin finder man en kompleks duft af æble, kanel og et frisk strejf af karse. Smagen er varm og saftfuld med en finish af smør og abrikos.
Specifikationer
Leverandør
Leon Beyer
Land
Frankrig
Område
Alsace
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Pinot Gris
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Viognier / Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Oste - milde
Fisk - fede
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
I den gamle smukke by Eguisheim ligger firmaet Léon Beyer. Bygningerne er oprindelig en gammel landevejskro, der er ombygget og udvidet gennem årene. Familieoverhovederne i Léon Beyer har gennem generationer haft erhverv som vinavlere, négocianter og borgmestre i Eguisheim. Som vinproducent kan slægten Beyer føres tilbage til 1580, men det selvstændige vinfirma blev først grundlagt i 1867 og drives i dag i fællesskab af Léon Beyer og dennes søn, Marc Beyer. Léon Beyer ejer selv ca. 35 ha vinmarker omkring byen Eguisheim. Som en af de største jordbesiddere i Alsace har huset 100% kontrol over produktionen. Sideløbende har huset faste aftaler om køb af druer hos de stedlige vinbønder for at efterkomme den stadigt stigende efterspørgsel. Den årlige produktion er på ca. 1 mill. flasker, hvor alle druesorter og vintyper i dag er repræsenteret.

Trods ombygninger og moderne udstyr oser huset langt væk af atmosfære med præg af traditioner og historie. Léon Beyers vine er på den tørre og klassiske side med karakter, harmonisk syre og frugt, der er dæmpet og diskret i de unge vine. Det er vine, der for de bedstes vedkommende først når deres højdepunkt efter 5 år eller mere.

Vinene er først og fremmest skabt til at ledsage gastronomi. Marc Beyer udtaler: »Kvalitetsvine på højt niveau skabes nødvendigvis gennem et lykkeligt giftermål med gastronomi og ikke ved smagninger«.

Tokay Pinot-Gris er en førsteklasses drue, der nu for alvor har fået fodfæste i gastronomiens verden. Prægtige vine, der forener den umiskendelige og kraftige smag med en vidunderlig fylde og blødhed.
I denne let gyldne vin finder man en kompleks duft af æble, kanel og et frisk strejf af karse. Smagen er varm og saftfuld med en finish af smør og abrikos.