2016 Pinot Gris

Frankrig
Alsace
3/4 ltr.
DKK 129,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Alsace er referencepunktet for, hvordan Pinot Gris skal smage, og Kuhlmanns Platz’ udgave er bestemt en værdig repræsentant. Vinen har den klassiske bløde karakter med masse af modne pærer. Der er et strejf af sødme, som er balanceret af en fin syre.
Specifikationer
Leverandør
Kuhlmann-Platz
Land
Frankrig
Område
Alsace
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Pinot Gris
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Viognier / Chardonnay
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fisk - lys
Oste - milde
Grøntsagsretter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Forestil dig det bedste fra to verdener, og du har Alsace. Området har i flere århundrede været et stridspunkt mellem Tyskland og Frankrig, fordi regionen ligger på grænsen mellem de to lande. Historisk set har Alsace derfor tilhørt både Frankrig og Tyskland, men i dag er området fransk. Det har sat sine spor. Når du besøger Alsace, er det tydeligt, hvordan begge lande har haft hver sin indflydelse på arkitekturen, gastronomien og vinproduktionen.

Kuhlmann Platz er en del af det meget anerkendte kooperativ fra Alsace, Cave de Hunawihr.
Det var først efter 2. Verdenskrig at Alsace etablerede sig som et af verdens mest spændende vinområder. Krigen havde sat sine spor efter den tyske besættelse, og Alsace var igennem en helingsperiode. I 1954 indså en række vinbønder fra den billedskønne kommune Hunawihr, at de kunne forbedre kvaliteten betydeligt ved at arbejde sammen. De har således været med til at skabe de fantastiske rige Alsace hvidvine, vi kender og elsker i dag. Vinbønderne, der stiftede vinhuset, arbejdede hårdt i vinmarkerne om dagen, og brugte de kolde nætter på at konstruere og bygge vineriet. Samme bygning er stadig i brug i dag, men er løbende blevet renoveret.
Kuhlmann Platz er et af de første etablerede kooperativer i Alsace og regnes i dag, som et af de bedste i området.

Vær’ nysgerrig og eventyrlysten, for vinene fra Kuhlmann Platz vil ikke skuffe dig! Huset laver terroir-tro vine på de klassiske Alsacedruer. Kuhlmann har, helt fra husets opstart, været i besiddelse af nogle de bedste terroirs i Alsace. Markerne er fordelt ud over 200 hektarer i området, hvilket er en klar fordel, idet der er en enorm diversitet i jordbundene i Alsace. Fra den ene vinmark til den anden varierer jordbunden dramatisk, og hver druesort forlanger en bestemt jordbund. Denne geologiske diversitet gør, at vinhuset kan dyrke Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris og Pinot Blanc med stor succes og med fokus på terroir-prægede vine. Høsten kan dog være et logistisk mareridt, da de forskellige druer modner på forskellige tidspunkter på de forskellige vinmarker. Men druerne høstes kun, når de har opnået perfekt modenhed, og man bestræber sig altid på at opnå den ubetingede bedste kvalitet.

Pinot Gris, tidligere kendt som Tokay d’Alsace, har sit franske hjem i Alsace og er, sammen med Riesling og Gewurztraminer, en af de ædle hvidvinsdruer i regionen. Druen var før i tiden en sjældenhed i Alsace, hvor den kun dækkede 3% af det samlede vinmarksareal i området. I dag er den dog blevet mere populær. Pinot Gris kan være en drilsk drue at høste på det rigtige tidspunkt. Hvis druerne hænger bare en anelse for længe ved høsten, kan vinen virke for opulent og miste finesse. Kuhlmann Platz kontrollerer løbende druens modenhed under høsten for at få det perfekte indhold af syre i vinen. I gode år som 2015, hvor Pinot Gris druerne har opnået det påkrævede indhold af sukker, kan Kuhlmann lave de overdådige og søde Sélection de Grains Nobles-vine.
Alsace er referencepunktet for, hvordan Pinot Gris skal smage, og Kuhlmanns Platz’ udgave er bestemt en værdig repræsentant. Vinen har den klassiske bløde karakter med masse af modne pærer. Der er et strejf af sødme, som er balanceret af en fin syre.
Høsten foregår hovedsageligt med håndkraft. Ud over den strenge kontrol i vinmarken, så bliver druerne igen selekteret, når de ankommer til vineriet. Herefter gæres på rustfrie ståltanke, og vinen lagrer efterfølgende på tankene for at bevare maksimal friskhed. Vinen lagrer i 4 til 6 måneder med bærmen (skaller, gærceller osv.) for at give vinen mere tekstur og finesse.