2017 Nuits St George, Premier Cru, Proces

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 830,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er intens, men stadig elegant med toner af kirsebærgelé og cedertræ. Efterhånden som vinen ældes, får den et lidt dyrisk udtryk. Smagen er elegant med en intens eftersmag af frugtsirupper og krydderier.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Nuits
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Vinmarken la Proces ligger i hjertet af Nuits St. George, og Joseph Drouhin ejer halvdelen af de i alt 0,74 ha. Parcellen, der blev tilplantet i 1951, er beliggende lige ved siden af Pruliers med en let østlig eksponering.  Drouhin-familien har lige som med deres andre vinmarker opdyrket den biodynamisk siden begyndelsen af 1990’erne.
Duften er intens, men stadig elegant med toner af kirsebærgelé og cedertræ. Efterhånden som vinen ældes, får den et lidt dyrisk udtryk. Smagen er elegant med en intens eftersmag af frugtsirupper og krydderier.  
92 POINTS
5. august 2019
92 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
"Very juicy and ripe with strawberry and plum aromas that offer complexity and richness. Full-bodied and layered with soft tannins and a long, juicy finish. Open and delicious already. Why wait?"
Ved ankomst til vineriet lægges druerne på åbne tanke, hvor mosten ligger med skindkontakt i to til tre uger for at opnå et vist udtræk af farve, aromaer og tannin. Temperaturen hæves efterfølgende, så den alkoholiske gæring kan starte, hvorefter der under den første halvdel foretages piquage og gennem den sidste halvdel pumping over. Efterfølgende lægges vinen på 20% nye franske 228 liters egetræsfade, hvor den lagrer i 14 til 18 måneder, mens den malolaktiske gæring gennemføres. Efterfølgende klares vinen, inden den tappes på flaske.