2017 Noemia A. Lisa

Argentina
Patagonia
3/4 ltr.
DKK 199,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af brombær, solbær, blommer og mørke kirsebær. Smagen har medium + body, syre og tannin, hvilket giver vinen en flot struktur samtidig med, at syren tildeler vinen en vis lethed, kølighed og friskhed.
Specifikationer
Leverandør
Bodega Noemia de Patagonia S.A.
Land
Argentina
Område
Patagonia
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
9% Merlot
90% Malbec
1% Petit Verdot
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Shiraz
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Krydrede retter
Stegeretter
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Da Hans Vinding-Diers i starten af det nye årtusinde opdagede en gammel vinmark med Malbec-vinstokke tilbage fra 1930’erne,
gik han sammen den italienske vinproducent Grevinde Noemia Marone for at grundlægge det, der skulle blive Bodega Noemìa de Patagonia.
I opstarten var faderen, Peter Vinding Diers, som han selv udtrykker det, ”indenom” projektet med sin store erfaring og know-how.
Vingården er beliggende i et nærmest perfekt mikroklima, som er stærkt influeret af to floder, der begge udspringer i Andesbjergene.

Noemia A Lisa er vingårdens basisvin, og til denne vin kommer 25% af druerne fra 5 ha vinmarker, der dyrkes biodynamisk. De resterende 75% kommer, dels fra andre producenter, hvor vingården opkøber druerne, dels fra leasede vinmarker.
Duften har toner af brombær, solbær, blommer og mørke kirsebær. Smagen har medium + body, syre og tannin, hvilket giver vinen en flot struktur samtidig med, at syren tildeler vinen en vis lethed, kølighed og friskhed.
12. november 2019
5 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Røde bær i duften. Imødekommende saftig i udtrykket med jordbær, røde kirsebær og krydderier. Masser af lag og dybde. Vellavet med en pæn krydret afslutning."
Druerne bliver efter afstilkning lagt på 2.500 og 5.000 liters cementtanke samt 10.000 liters rustfrie ståltanke, hvor de ligger afkølet med skindkontakt i fire dage, inden der tilsættes en gærfløde. Den alkoholiske gæring finder sted over to uger i alt, mens der foretages piquage og pumping over dagligt for at opnå et optimalt udtræk af aroma, farvestoffer og tanniner, når skindet brydes. Når den alkoholiske gæring er tilendebragt, overføres 30 % af vinen til brugte franske egetræsfade, mens de resterende 70% forbliver i stål og cementtank. Vinen påbegynder derefter selv sin malolaktiske gæring, som fuldføres under de ni måneders lagring. Når lagringen er tilendebragt, selekteres og færdigblandes vinen, inden den aftappes uden hverken filtrering eller klaring.