2017 Nobile di Montepulciano, DOCG, Antinori

Italien
Montepulciano
12 måneder
3/4 ltr.
DKK 189,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Vino Nobile di Montepulciano 2017 er intens rubinrød i farven og med en aroma, der kombinerer hint af frisk, rød frugt med behagelige strejf af vanilje. Velbalanceret på tungen, blød i ganen og med ligeså bløde tanniner inden en lang eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Marchesi Antinori S.P.A.
Land
Italien
Område
Montepulciano
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
Merlot
Fadlagring
12 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet / Merlot
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Bøf (på grillen)
Lagrede oste
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.

Allerede i renæssancens Firenze var Marchesi Antinori et særdeles succesrigt vinhus, og Allesandro Antinori var én af de rigeste indbyggere i byen, som var centrum for tidens store tænkere og kunstnere som Leonardo da Vinci og for forfattere som Dante Alighieri, der skrev sin Guddommelige Komedie.

Marchesi Antinori er dén dag i dag en familieejet virksomhed, hvor værdier som enorm omhu, fokus på selv bittesmå detaljer og ønsket om hele tiden at blive dygtigere ligger under huden. Gennem 26 generationer har familien præget italiensk vinfremstilling med innovative, og til tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt for traditioner.

I 1974 sendte Marchesi Antinori sin første Tignanello på markedet, en af de første såkaldte `Super Toscanere´. Vinen rystede den italienske vinverden og rykkede på, hvad der kunne lade sig gøre i støvlelandet. Skabt på et blend af Sangiovese, og de dengang ’forbudte’, udenlandske druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, var Piero Antinori én af de store fornyere i en helt ny bølge af super-toscanere, som man turde skabe uden skelen til gamle regler og normer. Tignanello regnes i dag for at være én af de allermest betydningsfulde vine i hele Italiens vinøse historie.

Antinori har altså allerede mange flere kapitler i sin historie end langt de fleste vinhuse. Men det sidste kapitel er stadig langtfra skrevet. Det bliver man forvisset om, når man kører op foran det fornemme vineri. Her er alt gennemført smagfuldt, lige fra de udstillede værker af Leonardo da Vinci og Giovanni Della Robbia til lysindfaldet foran elevatoren, som fører op til den lille restaurant, der ligger med udsigt ud over vinmarkerne.

Selvom de gamle rødder spiller en stor rolle i familiens daglige arbejde og i visionerne for huset og hver enkelt vin, har det aldrig sat en stopper for Antinoris altid nyskabende ånd, som eksemplet med Tignanello viser. Man researcher i nye lokale og internationale druesorter og eksperimenterer med alternative dyrkningsmetoder, marker i varierende højder, gæringsmetoder, forskellige fade til fadlagring osv.

I dag er Albiera Antinori direktør for Marchesi Antinori med støtte fra søstrene Allegra og Alessia. Deres far, Marchese Piero Antinori, er Ærespræsident for familievirksomheden.
Vino Nobile di Montepulciano 2017 er intens rubinrød i farven og med en aroma, der kombinerer hint af frisk, rød frugt med behagelige strejf af vanilje. Velbalanceret på tungen, blød i ganen og med ligeså bløde tanniner inden en lang eftersmag.
Sangiovese-druerne gennemgik gæringsfaser, som var målrettet mod at bevare fruernes friskhed og aromatiske profil. Saften lå i kontakt med drueskallerne i 10 dage, hvorefter den resulterende vin blev hældt i store fade til malolaktisk gæring. Lagringen fortsatte i fade i ca. 12 måneder. Vinen blev tappet i foråret 2019 og fik lov at lagre i flasker i omtrent et år.