2017 Meursault, Premier Cru, Perrieres

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 975,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Det var munkene, der i middelalderen klassificerede Meursault vinmarken. Munkene opdagede, at der var stor forskel mellem de enkelte parceller i appellationen, og derfor begyndte de at analysere og efterfølgende navngive de forskellige parceller. Vinmarken Perrières fik sit navn, da den er meget stenet og fattig. Netop den stenede undergrund har stor betydning for vinen, da stenene reflekterer sollyset og dermed modner druerne mere effektivt.