2017 Max Reserva Chardonnay

Chile
Aconcagua Costa
8 måneder
3/4 ltr.
DKK 149,00
Pris pr. stk. v/1 stk.DKK 149,00
Pris pr. stk. v/2 stk.DKK 129,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Flot duft af friske æbler og pærer med toner af blomster og tørrede abrikoser. Smagen er forfriskende med syre og sprødhed, der munder ud i en fløjlsblød elegant finish.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Aconcagua Costa
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Chardonnay
Fadlagring
8 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Fisk - fede
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...

Errazuriz Chardonnay Max Reserva dyrkes på La Escultura Estate i Casablanca Valley, der ligger umiddelbart ud til Stillehavet, hvor de kølige tåger, som havet sender ind over vinmarkerne, er medvirkende til, at vinen opnår god balance mellem frugt og syre.
Flot duft af friske æbler og pærer med toner af blomster og tørrede abrikoser. Smagen er forfriskende med syre og sprødhed, der munder ud i en fløjlsblød elegant finish.
8 POINTS
30. august 2019
8/10 af Jørgen La Cour-Harbo i Nordjyske
"Kraftig chardonnay, perfekt balance med delikat syre i baggrunden. En smule træ godt integreret, så fadlagringen mere føles i strukturen end i smagen. Dejlig vin. Da chilenerne begyndte at lave god vin for godt 30 år siden, blev der brugt masser af fadlagring til chardonnayerne. De osede at træ, så det var svært at finde druerne. Sådan var stilen dengang. Meget træ var udtryk for kvalitet. Det er heldigvis lavet om, og i dag er chilenerne nogle af de bedste til denne type vin. Man får rigtig meget vin for sine penge. Her er der brugt 10 måneders fadlagring."


Vurderet ved tilbudspris 110,- pr. fl. ved køb af 6 flasker
12. juli 2019
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Sprød i udtrykket med citrus, fersken og strejf vanilje i smagen. Slank i udtrykket og kølig i stilen af en Chile vin. Flot frugt og balance. Krydret afslutning. Fire store stjerner"


Vurderet ved tilbudspris 110,- pr. fl. ved køb af 6 flasker


Druerne håndplukkes sidst i marts og gæres på franske egefade, hvorefter 20% gennemgår malolaktisk gæring. Derefter ligger vinen "sur lie" på franske egefade i otte måneder.