2017 Marsannay Rouge Longeroies

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 559,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Der er ikke så meget høj pistolføring over vinene fra Sylvain Pataille. De taler for sig selv og er den rene, ærlige vare. Vinen er biodynamisk og kommer fra 60-80 år gamle vinstokke. Hvad får du så? Masser af hindbær, kirsebær og brombær og en legefuld syre, som kilder de rigtige steder.
Specifikationer
Leverandør
Domaine Sylvain Pataille
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Nuits
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Biodynamisk Naturvin
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Lyst kød
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Risotto
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Tre ting, som bør understreges, når man taler om Sylvain Pataille,
1.Han er uden diskussion stjernen i Marsanney og på mange måder også kommunen dynamo.
2.Han elsker terroir. Oprindeligt er han uddannet i ønologi i Bordeaux, hvor han  i en meget høj grad bidrog til Château Branaire Ducru’s kvalitetsløft ved at inddele vinmarkerne i små parceller, som blev opdyrket separat.  
3.Han er fuldstændig hands-off i sin winemaking. Ingen gærfløde, ingen enzymer, ingen chaptalisering og ingen syrejustering. Kun den rene gærede most evt. understøttet af lidt fad i de absolut bedste årgange.
Efter at have konsulteret i tre år i Bordeaux vendte han i 2000 atter hjem til Bourgogne, hvor han slog sig ned i Marsanney. Her startede han atter op som konsulent for nogle af Bourgognes bedste domainer, heriblandt Perrot Minot, Denis Mortet, Arlaud og Hubert Lamy. Yderligere begyndte han langsomt at opkøbe små parceller i appellationens bedste vinmarker, startende med en hektar som blev vinificeret under eget navn i årgang 2001 og så frem til i dag 10 hektar, som han med sin store forkærlighed for terroir vinificeres i 12 forskellige cuvéer.
Netop Marsanney har oplevet en fornyet interesse, specielt fra de helt unge vinbønder, efterhånden som  vinmarkerne i de mere berømte appellationer har opnået nærmest astronomiske priser. Grunden til denne prisforskel er hovedsagligt, at der ikke er nogen Premier eller Grand Cru marker i Marsanney, der ellers kan virke som en dynamo for resten af appellationen. Dette på trods af, at de øst- og sydvendte skråninger har en yderst veldrænet jordbund bestående af ler, men iblandet et stort indhold af småsten, kalksten og grus, hvilket giver en yderst veldrænet og ”varm” jordbund – en force, som den nederste del af mange af Bourgognes mest berømte Premier Cru marker ville nyde godt af.
Der er ikke så meget høj pistolføring over vinene fra Sylvain Pataille. De taler for sig selv og er den rene, ærlige vare. Vinen er biodynamisk og kommer fra 60-80 år gamle vinstokke. Hvad får du så? Masser af hindbær, kirsebær og brombær og en legefuld syre, som kilder de rigtige steder.
19. juni 2020
5 stjerner af Niels Lillelund i Jyllands-Posten
"Umanerlig saftig, læskende og lækker vin, helt overlegen kvalitet for den beskedne appellation, den triller syngende ned i svælget og overdøver enhver modstand med sin frugtige charme."
29. november 2019
5 stjerner af Søren Frank i Berlingske
"Mørk og Gevrey-agtig stil, dyb og let tørret i frugten med god pinottone. Sødmefuld og saftig mund."
Pataille bruger kun ren, gæret most. Mosten bliver spontangæret på rustfri ståltanke ved 32 grader, hvorefter de lagrer i 15-18 måneder på egetræsfade, hvoraf 30-35% er nye fade.