2017 Lucente

Italien
Toscana
3/4 ltr.
DKK 265,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Intens, klar, spillevende farve. Den fyldige duft indeholder mokka, solbær og blåbær med en underliggende velintegreret fadaroma, som giver vinen ekstra kompleksitet. Smagen er blød, behagelig, frugtrig og harmonisk med strejf af chokolade.
Specifikationer
Leverandør
Tenute di Toscana Distribuzione S.R.L
Land
Italien
Område
Toscana
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
75% Merlot
25% Sangiovese
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet / Merlot
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Krydrede retter
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Gennem mere end tredive generationer har familien Frescobaldi ledet vinhuset Marchesi de Frescobaldi, hvilket gør huset til Europas ældste vinproducent. Siden det fjortende århundrede har navnet været forbundet med eksklusive vine, og i modsætning til mange andre huse har Marchesi de Frescobaldi formået konstant at være forrest i udviklingen. Husets faste og urokkelige målsætning gennem alle tider har nemlig altid været - og er stadig - at være Toscanas bedste og mest prestigefyldte vinhus!

Marchesi de Frescobaldis besiddelser dækker over 1000 ha marker, fordelt på ikke mindre end 9 ejendomme, beliggende på de mest oprindelige jordlodder i distriktet. Husets umiskendelige stil går igen i vinene derfra - de er ekstremt klassiske og viser virkelig deres styrke i alderdommen. Den største tjeneste, man i den forbindelse kan gøre sig selv, er at lægge udvalgte vine fra Marchesi de Frescobaldi i sin egen kælder. I løbet af blot få år vil f.eks. husets Castello di Nipozzano give et helt forbløffende resultat.

Luce er et produkt af et joint-venture mellem Robert Mondavi og familien Frescobaldi. Da der som oftest indgår ca. 50% Merlot i vinen, kan den kun klassificeres som en Vino da Tavola, men kvalitet fornægter sig ikke, og vinen tildeles ofte topkarakterer af vinskribenter verden over. Vinen dyrkes på 11 ha vinmarker på Luce Estate, der er beliggende i Montalcino. Undergrunden er en blanding af kalk og sand iblandet ler og kalcium, hvilket er medvirkende til, at vinstokkene bliver tvunget til at kæmpe for deres overlevelse og skyde dybe rødder for at hente den nødvendige næring, som sikrer deres overlevelse. Dette er sammen med en omfattende reduktion af udbyttet medvirkende til at holde udbyttet nede på 30 hl. pr. ha.
Efter opløsningen af Mondavi-familiens vinimperium har Frescobaldi overtaget Luce-projektet 100%, der således - til manges lettelse - kører videre uændret.

Lucente er andenvinen til Luce. Lidt lettere, lidt mere elegant og feminin end Luce. Så hvis Luce er Kongen, må Lucente absolut være Dronningen!
Intens, klar, spillevende farve. Den fyldige duft indeholder mokka, solbær og blåbær med en underliggende velintegreret fadaroma, som giver vinen ekstra kompleksitet. Smagen er blød, behagelig, frugtrig og harmonisk med strejf af chokolade.
12. november 2019
5 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Mørk krydret i duften. Intens med sorte kirsebær, sort peber, rødt kød og vanilje i smagen. Flot struktur og især syre. Mange lag og en flot lang afslutning."


Vurderet ved tilbudspris 225,- pr. fl. ved køb af 2 flasker


6. marts 2020
2 GLAS på www.vinhulen.dk
"Rubinrød. Duften indleder med indtryk af træ fra fadlagringen efterfulgt af solbær, ristet kaffe og let muld. Note af krydderi og grensaft supplerer. Smagen er ultrablød og fed med stearin og træ fra fadet og masser af solbær og frisk frugtsyre med rette bid til at bryde fedmen. Krydret gennem hele smagen, men det er frugten, der ligger helt centralt i vinen. Utroligt harmonisk og silkeblød og stilen suppleret af syre og tanniner i det rette forhold. Flot vin. Kan drikkes nu, men vinen vil vinde ved lagring. Drik 2019-2023."


Vurderet ved tilbudspris 225,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
Lagrer 12 måneder på 55% nye franske fade, 5% nye amerikanske og 40% ét år gamle franske fade samt yderligere otte måneder på flaske før frigivelsen.