2017 L'Hospitalet Grand Vin

Frankrig
Sydfrankrig
12 - 16 mdr. i 225 ltr. fade
3/4 ltr.
DKK 350,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Flot rubinrød farve i glasset med en intens og fyldig aroma af røde bær og krydderier. Du får fine, bløde tanniner, som går flot i spænd med de frugtige noter. En vin med sydfransk tyngde og fin vibrerende friskhed og elegance. En vin i fuldkommen balance.
Specifikationer
Leverandør
Gerard Bertrand
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Coteaux du Languedoc la Clape
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
Syrah
Mourvèdre
Grenache
Fadlagring
12 - 16 mdr. i 225 ltr. fade
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Old World Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Stegeretter
Lagrede oste
Vildt (fugle)
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Sydfrankrig er ofte blevet betegnet som Frankrigs svar på Californien. I den forbindelse er sammenligningen kun baseret på varmen. For varmt er der. Faktisk de senere år for varmt. Man fattes vand. Det betyder, at vinstokkene tørster. De sætter få druer. Lavere udbytter til følge. Koncentrerede vine. Sorte. Og vigtigst af alt. Komplekse. For hvad Californien har i tæthed, har Sydfrankrig i nuancerigdom og fransk frækhed.
Det er håndværkere, der er på spil her. Ikke “Dress suit business men”. Der er jord under neglene og et hjerte, der banker hårdere end solen i den tørre jord. Man er generelt ikke god til markedsføring. Så hele regionen lider under, at forbrugeren ikke kender forskellen på en Roussillon og en Saint Saturnin. Men det er Gérard Bertrand i fuld gang med at lave om på!

Gérard Bertrand er en stor mand med stor karisma.
Han var tidligere kendt og elsket i Frankrig som rugbyspiller. Men han besluttede at tage en ny udfordring op og lagde derfor støvlerne på hylden efter en lang, succesfuld karriere. I 1992 overtog han ledelsen af sin fars vingård, Domaine de Villemajou, med den målsætning, at han ville højne standarden, ikke bare for vingården, men for hele området Han vil være for Sydfrankrig, hvad Guigal er for Rhône. Et navn folk kan læne sig op ad, om end de ikke orker at sætte sig ind i detaljerne. Og han har et mere end unikt sortiment at gå på opdagelse i.
Siden overtagelsen har Gérard Bertrand nemlig investeret i endnu flere vinmarker, fordelt over regioner som Corbières, Minervois og Côteaux de Languedoc, så han i dag har hele 470 ha ”under fod”. Yderligere er han gået i partnerskab med 40 andre lokale producenter, som nøje følger hans visioner for kvalitet i vinmarken, for så - når høsten er overstået - at sælge druerne til ham.

Vi er meget stolte over at repræsentere Gérard Bertrands storslåede vine i Danmark – vine, der i Frankrig er listet på en stor del af landets trestjernede restauranter!
Flot rubinrød farve i glasset med en intens og fyldig aroma af røde bær og krydderier. Du får fine, bløde tanniner, som går flot i spænd med de frugtige noter. En vin med sydfransk tyngde og fin vibrerende friskhed og elegance. En vin i fuldkommen balance.
97 POINTS
8. november 2019
97 POINTS - WORLD CHAMPION - International Wine Challenge 2019
Kun den allerbedste frugt fra Château'et bliver brugt til denne vin. Druerne håndsorteret, afstilket og derefter overført til temperaturkontrollerede tanke.
Hver druesort bliver vinificeret separat (naturlig gær) og macerationen løber mellem 20-25 dage.
I foråret bliver vinen omstukket til 225 liters fade, hvor den lagrer i 12-16 mdr. Batonnage (omrøring) foretages hyppigt.
Der foretages grundig prøvesmagning af hver enkelt fad, før det endelige blend foretages.