2017 Las Lamas

Spanien
Bierzo
3/4 ltr.
DKK 899,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Dyb tæt, næsten sort farve med let lilla skær. Duften har nuancer af mørke frugter tilsat lakridspulver og toner af jord. Smagen er meget intens med modne tanniner og en let syre, som afbalancerer vinen.
Specifikationer
Leverandør
Alvaro Palacios
Land
Spanien
Område
Bierzo
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Mencia
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Alvaro Palacio er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita står side om side med Pingus blandt de førende vine i Spanien.
Alvaro Palacio er ud af en børneflok på 9, og hans forældre var dengang ejere af den respekterede vingård Palacios Remondo i Rioja. Alvaro kunne have valgt at blive boende og overtage driften af vingården, men i stedet trak den store verden, og han rejste derfor til Bordeaux. Her blev han uddannet som ønolog for efterfølgende at arbejde for Moueix-familien på Château Petrus.

Da Alvaro kom tilbage til Spanien, var han stadig ikke parat til at slå sig ned på familiens vingård og tog derfor til vindistriktet Priorat, som på det tidspunkt hovedsagligt var kendt for produktion af bulk vin. Da vinmarkerne kun gav et lille udbytte, var flere og flere af vinbønderne begyndt at nedlægge deres marker.

Allerede i 1995 begyndte kritikerne at overøse Alvario Palacio med deres roser, og denne meget positive kritik fortsætter.
Netop Alvario Palacios nytænkning er baggrunden for, at han har gjort sin entré i det ellers lidet prangende vindistrikt Bierzo.
Normalt kendes Bierzo kun lokalt og udelukkende for nogle lette og frugtrige vine af blandet kvalitet, som gerne skal drikkes inden for de første år efter aftapning.
Netop dette har Alvario Palacio ændret på med sin serie af enkeltmarksvine. Druerne til disse vine kommer udelukkende fra distriktets bedst beliggende vinmarker, som er tilplantet med op til 100 år gamle vinstokke. Udbyttet holdes nede og tangerer til tider de mængder, man høster i Sauternesdistriktets bedste slotte med 12,5 hl. pr. ha.


Druerne til Las Lamas kommer fra 54 små parceller, der i alt dækker 0,8 ha tilplantet med 60-100 år gamle vinstokke. Hele fremstillingsprocessen - fra den daglige pleje af vinstokkene til den endelige flaskning - er biodynamisk.
Udbyttet er helt nede på 12 hl pr. ha, og den årlige produktion på 1.670 flasker er stærkt allokeret og stort set udsolgt, når årgangen frigives.
Dyb tæt, næsten sort farve med let lilla skær. Duften har nuancer af mørke frugter tilsat lakridspulver og toner af jord. Smagen er meget intens med modne tanniner og en let syre, som afbalancerer vinen.  
1. november 2019
95-97 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
"If I found citrus aromas in the nose of Valdafoz, the 2017 Las Lamas had incredible notes of tangerine and blood orange with an herbal twist I more often find in Moncerbal. The palate was all silk, round and integrated, really approachable. I tasted from a 1,200-liter oval oak foudre. This looks really promising, from a vineyard that has been singing in the last five years or so."
Mosten gæres ud på åbne nye franske egetræsfade, hvorefter vinen lægges på 100% nye franske egetræsfade i 12 måneder. Vinen tappes efterfølgende på flaske uden nogen form for filtrering.