2017 Hamilton Russell Chardonny, 1,5 ltr.

Sydafrika
Cape
1.50 ltr.
DKK 1.295,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Intens, stilfuld og flot nuanceret hvidvin i absolut topklasse.
Specifikationer
Leverandør
Hamilton Russell Vineyards
Land
Sydafrika
Område
Cape
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Fjerkræ
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
1.50 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Hamilton Russel Vineyards er ét af de sydligste vinhuse i Sydafrika og samtidig ét af de vinhuse, som ligger tættest ved havet. Her fandtes pionererne inden for vinproduktion i den smukke, kølige og maritime dal, Hemel-en-Aarde, lige bag den gamle fiskerlandsby, Hermanus. Vinhuset specialiserer sig i unikke og terroirprægede Pinot Noir og Chardonnay, som af mange anses som de bedste i Sydafrika og blandt de bedste i den ’nye’ verden.

Her tog ejer Anthony Hamilton Russel over efter grundlægger Tim Hamilton Russel i 1991, og købte senere vinhuset i 1994. Det var dog Tim Hamilton Russel, som købte de uudviklede 170 hektarer land i 1975 efter i lang tid at have ledt efter den sydligste grund i Sydafrika, hvor han mente, at landets bedste koldklimadruer kunne vokse. Anthony Hamilton Russel snævrede senere fokus ind til udelukkende druerne Pinot Noir og Chardonnay, og registrerede vinhuset som et ’estate’, således at man kun må arbejde med druer fra egne marker.

Grundige undersøgelser af jordbunden førte til, at man fandt 52 hektarer stenet, leret og skifferrig jord, som er helt optimal i forhold til den unikke stil og terroirudtryk, man ønskede. Derfor er alle nytilplantninger koncentreret omkring denne jordbundstype.

Anthony og hans kone, Olive, vinmager Emul Ross og vindyrker Johan Montgomery er fuldstændig dedikerede til at udtrykke Hamilton Russel Vineyards terroir i deres vine. De små produktioner og den store efterspørgsel på verdensplan gør dog, at de elegante og unikke Pinot Noir og Chardonnay er svære at få fingrene i.
Intens, stilfuld og flot nuanceret hvidvin i absolut topklasse.  
Størstedelen af vinen er gæret på franske fade, en mindre del på rustfrie ståltanke.
Efter endt vinifikation fadlagres vinen i 9 mdr. på kun let ristede franske fade fra den anerkendte bødker, Francois Frere.