2017 Gratallops V de Vila

Spanien
Priorat
3/4 ltr.
DKK 419,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har lækre toner af kirsebær, brombær, jordbær, lavendler og boysenbær. Smagen har en medium+ fylde med toner af kirsebær, solbær og brombær, tilsat lette toner af cedertræ i lange eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Alvaro Palacios
Land
Spanien
Område
Priorat
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
65% Grenache Noir
35% Carignan
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Krydrede retter
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Alvaro Palacio er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita er sammen med Pingus og Vega Sicila blandt de førende spanske kultvine.
Alvaro Palacio er ud af en børneflok på 9 børn, og hans forældre var dengang ejere af den respekterede vingård Palacios Remondo i Rioja. Alvaro kunne have valgt at blive boende og overtage driften af vingården, men i stedet rejste han til Bordeaux, hvor han blev
uddannet som ønolog for efterfølgende at arbejde for Moueix-familien på Château Petrus.
Da Alvaro kom hjem til Spanien igen, tog han til vindistriktet Priorat, som på det tidspunkt hovedsagligt var kendt for produktion af bulk vin. Da vinmarkerne kun gav et lille udbytte, var flere og flere af vinbønderne begyndt at nedlægge deres marker.
I 1990 købte Alvario sin første vinmark, Finca Dofi, med det mål at fremstille en krydsning mellem Pétrus og La Grange. I 1993 købte han efterfølgende prestigemarken l'Ermita, som var beplantet med mellem 60 og 100 år gamle vinstokke, der ikke var podet på amerikanske rødder.
Allerede i 1995 begyndte kritikerne at overøse Alvaro Palacio med deres roser, og denne meget positive kritik fortsætter.
Gratallops er en mindre landsby i udkanten af Priorat. Her har Alvaro opkøbt 7,2 ha jord fordelt over vinmarkerne La Baixada, Coll del Corral, Obagues, la Capella, Manyetes, Mas d’en Pallares, Coll de Falset, Cinta, Socarrats og Ermites. Vinmarkerne er fordelt over en række stejle terrasser, som har en nord/ østlig eksponering. Denne eksponering nedsætter mængden af sollys samtidig med, at vinmarkerne udsættes for en kølig brise ind fra havet. Dette nedsætter såvel den phenoliske modning som sukkermodningen. Dette ville være et kæmpe problem i et nordligt beliggende vindistrikt, men er en stor fordel i Priorat, da det giver druerne mulighed for at udvikle mere komplekse phenoler samtidig med, sukkermodningen holdes tilbage, hvilket giver en vin med en højere syre og lavere alkohol og dermed også en bedre balance.  
Duften har lækre toner af kirsebær, brombær, jordbær, lavendler og boysenbær. Smagen har en medium+ fylde med toner af kirsebær, solbær og brombær, tilsat lette toner af cedertræ i lange eftersmag.
95 POINTS
30. august 2019
95 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
"Very intense dark berries, such as blueberries and boysenberries with lots of wet earth and fresh flowers. Full-bodied, dense and chewy with lots of berries, ripe yet firm tannins and a flavorful finish. Needs three to four years to soften, but excellent. Try after 2023."
Alle druer håndplukkes selvfølgelig. Når de ankommer til vineriet, sorteres de, inden de afstilkes. Herefter presses de nænsomt, og mosten lægges på egefade, hvor gæringen finder sted som en spontangæring, mens der dagligt foretages pigeage. Efter gæringen lægges vinen på nye franske egefade i 16 måneder, inden den tappes på flaske uden nogen former for filtrering.