2017 Grand Terroir la Clape

Frankrig
Sydfrankrig
8 måneder
3/4 ltr.
DKK 149,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duftnuancer af brombær, blåbær, kirsebær og solbær. Smagen er afbalanceret med en medium+ tannin og en medium syre, hvilket giver vinen struktur samtidig med, at den er afbalanceret.
Specifikationer
Leverandør
Gerard Bertrand
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Coteaux du Languedoc la Clape
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
Syrah
Carignan
Mourvèdre
Fadlagring
8 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Shiraz / Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Krydrede retter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Sydfrankrig er ofte blevet betegnet som Frankrigs svar på Californien. I den forbindelse er sammenligningen kun baseret på varmen. For varmt er der. Faktisk de senere år for varmt. Man fattes vand. Det betyder, at vinstokkene tørster. De sætter få druer. Lavere udbytter til følge. Koncentrerede vine. Sorte. Og vigtigst af alt. Komplekse. For hvad Californien har i tæthed, har Sydfrankrig i nuancerigdom og fransk frækhed.
Det er håndværkere, der er på spil her. Ikke “Dress suit business men”. Der er jord under neglene og et hjerte, der banker hårdere end solen i den tørre jord. Man er generelt ikke god til markedsføring. Så hele regionen lider under, at forbrugeren ikke kender forskellen på en Roussillon og en Saint Saturnin. Men det er Gérard Bertrand i fuld gang med at lave om på!

Gérard Bertrand er en stor mand med stor karisma.
Han var tidligere kendt og elsket i Frankrig som rugbyspiller. Men han besluttede at tage en ny udfordring op og lagde derfor støvlerne på hylden efter en lang, succesfuld karriere. I 1992 overtog han ledelsen af sin fars vingård, Domaine de Villemajou, med den målsætning, at han ville højne standarden, ikke bare for vingården, men for hele området Han vil være for Sydfrankrig, hvad Guigal er for Rhône. Et navn folk kan læne sig op ad, om end de ikke orker at sætte sig ind i detaljerne. Og han har et mere end unikt sortiment at gå på opdagelse i.
Siden overtagelsen har Gérard Bertrand nemlig investeret i endnu flere vinmarker, fordelt over regioner som Corbières, Minervois og Côteaux de Languedoc, så han i dag har hele 470 ha ”under fod”. Yderligere er han gået i partnerskab med 40 andre lokale producenter, som nøje følger hans visioner for kvalitet i vinmarken, for så - når høsten er overstået - at sælge druerne til ham.

Vi er meget stolte over at repræsentere Gérard Bertrands storslåede vine i Danmark – vine, der i Frankrig er listet på en stor del af landets trestjernede restauranter!

Gérard Bertrand har udviklet Grand Terroir-serien for at give vindrikkeren en mulighed for vinmæssigt at udforske Languedocs mange forskellige terroirs. Blandt disse er La Clapes terroir måske et af de mest spændende med de stejle klipper, der beskytter vinstokkene mod den ellers kraftige Mistralvind. Yderligere er jordbundsforholdene nærmest perfekte med et meget stort indhold af kalksten. Kalkstenen fungerer på mange måder som en stor svamp, der suger væden til sig, når det regner, hvorefter den langsomt frigives igen til vinstokkens rødder i tørke perioder.
Duftnuancer af brombær, blåbær, kirsebær og solbær. Smagen er afbalanceret med en medium+ tannin og en medium syre, hvilket giver vinen struktur samtidig med, at den er afbalanceret.  
Traditionel med 20 – 25 dages maceration, inden den alkoholiske gæring finder sted på rustfrie ståltanke. Vinen lagres efterfølgende på brugte egetræsfade i otte måneder, mens den gennemfører sin malolaktiske gæring.