2017 Gewurztraminer Reserve

Frankrig
Alsace
3/4 ltr.
DKK 160,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Meget flot og fyldig, karakterfast vin. Klassisk duft med nuancer krydderier, blomme og blomster. Den fyldige smag har en let, men meget diskret sødme.
Specifikationer
Leverandør
Eschbach-Dornstetter
Land
Frankrig
Område
Alsace
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Gewürztraminer
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Sauvignon Blanc
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Lyst kød
Fjerkræ
Krydrede retter
Fisk - fede
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vinbyen Ingersheim har siden middelalderen været kendt for sit enestående mikroklima, der er ideelt til vindyrkning, hvilket bl.a. de lokale klostre på et tidligt tidspunkt lærte at sætte pris på og udnytte.

Familien Eschbach har været en del af denne vinby siden 1736, hvor Joseph Eschbach kom til byen og blev ansat som gendarmerikommandant. Han købte blandt andet et af byens flotteste huse, der desværre blev solgt fra på et senere tidspunkt på grund af dårlig økonomi - i dag tjener det som byens rådhus.

Familien omdannede i 1962 Eschbach-Dornstetter til et købmandshus, og man begyndte for alvor at satse på vindyrkningen ved at opkøbe flere ideelt beliggende marker. Léon Beyer kom via ægteskab ind i Eschbach-familien i 1967, og hans søn, Marc Beyer, købte senere huset og overtog samtidig den totale kontrol med dyrkning og fremstilling af vin.


I dag er det stadig familien Beyer, der styrer huset: Ejerskabet fornægter sig heller ikke, for vinstilen er som hos hovedfirmaet Léon Beyer i Eguisheim til den lidt tørre side med flotte klassiske »madvine«.
Meget flot og fyldig, karakterfast vin. Klassisk duft med nuancer krydderier, blomme og blomster. Den fyldige smag har en let, men meget diskret sødme.
Traditionel vinificering med brug af temperaturkontrollerede ståltanke.