2017 Gelber Muskateller

Tyskland
Pfalz
3/4 ltr.
DKK 150,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Super spændende, frisk og levende hvidvin med en fin, passende syre. Du får samtidig et meget eksotisk og smagsbillede, hvor nuancer af grapefrugt, solbær og lychee leger på tungen.
Specifikationer
Leverandør
Bassermann Jordan
Land
Tyskland
Område
Pfalz
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Muskateller
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - milde
Tapas
Lagrede oste
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Hvis man vil have nuancerede, levende, fyldige og aromatiske Riesling-vine, er Bassermann-Jordan nøgleordet! Huset er kort og godt specialist i at skabe vine med karakter og struktur, der samtidig rummer en helt utrolig finesse og friskhed. Et sandt »ønskehus« eller paradis for Riesling-entusiaster!
Med beliggenhed ved Deidesheim og ejer af 42 ha på de mest anerkendte marker som Deidesheimer Kieselberg, Forster Ungeheuer og Forster Jesuitengarten hører Bassermann-Jordan ikke alene til blandt Pfalz' men hele Tysklands bedste Riesling-producenter. Dette udmøntede sig bl.a. i, at huset fik tildelt den fornemme »Deutscher Rieslingpreis« i år 2000.
Jordan-familien kom til Pfalz i 1718, hvor man med det samme begyndte at dyrke vin.
Efter 284 års eje i samme familie købte forretningsmanden Archim Niederberger huset i 2002. Allerede ved overtagelsen var huset kendt for at lave vine af den allerhøjeste kvalitet, men siden Archim Niederberger har overtaget roret, er der taget anseelige tiltag for at højne kvaliteten yderligere.
Selve vingården og de omkringliggende bygninger har gennemgået en total renovering, og der er yderligere kommet en gourmetrestaurant, et luksushotel og et brasseri til.
I kældrene har Ulrich Mell overtaget roret, hvilket har medført store investeringer i såvel vinmarker som vinproduktionen.
Disse tiltag har absolut givet pote, og huset må i dag betragtes som det bedste vinhus i Pfalz, uanset om det drejer sig om de lidt billigere vine eller prestigevinene.
Super spændende, frisk og levende hvidvin med en fin, passende syre. Du får samtidig et meget eksotisk og smagsbillede, hvor nuancer af grapefrugt, solbær og lychee leger på tungen.  
5. juli 2019
4 STJERNER - SPIS BEDRE
"En spændende vin på en drue, som mest er kendt blandt vinnørder med tyske vine som speciale. Vinen dufter af vindruer, ferskener, akacieblomst og gule æbler. I smagen får du asiatiske frugter som litchi, grapefrugt og hvid pære. God fylde med let sødmefuld frugt over for en skarp syre. Prøv den evt. til ovnbagte kulmule."


Vurderet ved tilbudspris 115,- pr. fl. ved køb af 6 flasker
21. juni 2019
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Intens blomstret i duft og smag. Licchi, limefrugt, blomster og krydderier i smagen. Pæn koncentration og intensitet. Alt pakket ind af en flot skærende syre. Sprød afslutning."


Vurderet ved tilbudspris 115,- pr. fl. ved køb af 6 flasker