2017 Felton Road Cornish Point, 3/4 ltr. Felton Road Wines Ltd.
Før musen henover billedet for at zoome
Felton Road ligger i Central Otago-distriktet, der er New Zealands sydligste og dermed også verdens sydligste vinregion. Netop denne beliggenhed skaber de perfekte vækstforhold for Pinot Noir, da de snedækkede bjerge, som omgiver distriktet, skaber et mikroklima, hvor varme dage er kombineret med kolde nætter, og hvor det lange tørre forår bidrager til optimale forhold under høsten i april.

Felton Roads vineri er relativt nyt, og de første vinstokke blev først plantet i 1991, hvor Stewart Elms fandt og navngav vinmarken Elms, hvor man i dag høster en del af druerne til de to prestigevine Block 3 og Block 5.
Senere blev vinmarken Bannockburn tilføjet, som ligeledes bidrager til såvel de to prestigevine som den almindelige Pinot Noir. Denne vinmark er opdelt i forskellige sektioner, som passes og vinificeres hver for sig. Dette gør man for at skabe de bedste druer, som skal afspejle områdets terroir i fuld udstrækning.
Felton Roads overordnede filosofi er at lade frugten spille den fremtrædende rolle i vinen, og så egentlig lade naturen gå sin gang uden nogen former for unødig indblanding. Denne filosofi efterlever winemakeren Blair Walter til fulde, og med erfaring fra Australien, Oregon, Napa Valley og Bourgogne er der absolut grundlag for at lave Pinot Noir af meget høj klasse.
Vinifikation
Druerne håndhøstes. Gæring startes med vildgær på 20% af druerne i hele klaser og 80% afstilkede hele bær. Efter gæring presses hatten ned 4 gange om dagen for at give vinen et optimalt udtræk af farve og tanniner. Processen afsluttes efter 30 dage, hvor balancen mellem tanniner og frugten harmonerer. Fadlagres på 30% nye egetræsfade i 10 måneder og tappes på flaske uden nogen form for klaring eller filtrering.
Vis mere
Vis mindre

2017 Felton Road Cornish Point, 3/4 ltr. Felton Road Wines Ltd.

Varenummer: 1640370917
DKK 595,00
(DKK 476,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørFelton Road Wines Ltd.LandNew Zealand
OmrådeCentral OtagoType/FarveRødvin
Årgang2017Drue100% Pinot Noir
DyrkningTraditionelRiedel glasPinot Nor
Serveringsforslag Mørkt kød
Oste - kraftige
Vildt
Oste - milde
Krydrede retter
Alkohol 14,00%
Flaskestørrelse3/4 ltr.Proptype Skruelåg
PakningKartonFlasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Mørk med let lilla kant. Intens duft med masser af modne blommer, violer og sødmefyldte, mørke bær. Smagen er meget koncentreret, let sødmefuld og blød med masser af fede tanniner.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk