2017 Errazuriz Sauvignon Blanc Single Vineyard Costa

Chile
Aconcagua Costa
3/4 ltr.
DKK 149,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er frisk og mineralsk med toner af citrus og krydderurter. Smagen er kompleks med en god syre til at afbalancere frugten med.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Aconcagua Costa
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Sauvignon Blanc
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Sauvignon Blanc
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...

Druerne til denne Sauvignon Blanc Single Vineyard kommer fra den 1.047 ha store vinmark, Manzanar Estate, kun 15 km fra Stillehavet. Dette betyder, at vinstokkene både har glæde af den kølige morgentåge og den kølige aftenbrise, hvilket giver noget nær optimale forhold for dyrkning af Chardonnay og Sauvignon Blanc.
Duften er frisk og mineralsk med toner af citrus og krydderurter. Smagen er kompleks med en god syre til at afbalancere frugten med.  
22. februar 2019
5 STJERNER - Blandt de bedste til stenbiderrogn på www.aov.dk
Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på vine der matcher forårsbebuderen stenbiderrogn.


"Let reduktiv næse (skal have ilt. evt. dekanteres), hyld, grøn peber og stikkelsbær og lime. Spændstig frugstsyre. Kalket og salt finish. Flot vin."


Vurderet ved tilbudspris 125,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
93 POINTS
14. august 2019
93 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
"Cool, delicately vegetal and smoky. Vibrant, yet finely-nuanced with lemon and lime juice flavors. A racy mineral finish. Drink or hold. Screw cap."
25% af druerne afstilkes, hvorefter de alle udblødes i 6 timer, før de presses.   Efterfølgende lægges mosten på rustfrie ståltanke, hvor den gæres ud ved 12 til 15 grader, inden den lagres og afslutningsvist tappes på flaske.