2017 Errazuriz Estate Carmenere

Chile
Central Valley
7 måneder
3/4 ltr.
DKK 79,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Indsmigrende duft af mørke modne bær og svage krydderier. Meget flot og velafbalanceret vin med nuancer af solbær og krydderier, tilsat den klassiske oversøiske varme karakter.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Central Valley
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Carmenère
Fadlagring
7 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Shiraz
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Oste - milde
Krydrede retter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...
Indsmigrende duft af mørke modne bær og svage krydderier. Meget flot og velafbalanceret vin med nuancer af solbær og krydderier, tilsat den klassiske oversøiske varme karakter.
9 POINTS
30. august 2019
9/10 af Jørgen La Cour-Harbo i Nordjyske
"Temmelig krydret i både duft og smag, smag af tobak og en grøn fornemmelse, som er karakteristisk for druen. Fyldig og vellavet. Den kan bruges til de fleste kødretter, man gerne vil drikke rødvin til. Errazuriz er et af de gamle vinerier i Chile. Det blev grundlag helt tilbage i 1870, så det har været med i alle op og nedture. Den seneste tur nedad indtraf, da vinfremstilling blev socialiseret med stram styring af regeringen. Efter at Pinochet ved et militærkup overtog magten, blev det igen frit at producere vin, og fra midten af 1980’erne er det mest gået opad."


Vurderet ved tilbudspris 70,- pr. fl. ved køb af 6 flasker
Gæret ved 20-22 grader, lagret 7 mdr. på amerikanske og franske fade, heraf 35% nye.