2017 El Descanso Merlot

Chile
Curico Valley
H18
3/4 ltr.
DKK 79,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Åben duft af brombær, kaffe, bønner, ristet brød og vanille. Imødekommende og blød smag med modne tanniner samt en lang, blød eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Curico Valley
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
95% Merlot
5% Cabernet Sauvignon
Fadlagring
H18
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet / Merlot
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Oste - milde
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
El Descanso er en 150 ha stor vingård beliggende nær byen Sagrada Familia i en af de bedste regioner i Curico, ca 200 kilometer syd for Santiago. Områdets klima er karakteriseret ved varme somre og kolde vintre. Et perfekt klima for at dyrke vine, da man altid opnår fuld modenhed i de varme somre, og vinstokkene samtidig får mulighed for at hvile om vinteren. Vinstokkene, der er plantet i 1949 og nu yder deres bedste, ligger på veldrænede jorde bestående af ler, sand og sten med en flad topografi.

El Descanso er udstyret med det mest moderne udstyr og styret af et hold af topprofessionelle ønologer. Der dyrkes Cabernet Sauvignon, Carmenère, Merlot, Syrah, Chardonnay og Sauvignon Blanc på vinmarkerne. Stilen er generelt meget frugtmættet og karakterfuld med en fast stil fra jordbunden i El Descanso.

Selve navnet El Descanso betyder middagspause, og er det navn vinplukkerne gav markerne, hvortil de var nået, når de skulle holde frokostpause efter at være startet tidligt om morgenen med at høste.
Åben duft af brombær, kaffe, bønner, ristet brød og vanille. Imødekommende og blød smag med modne tanniner samt en lang, blød eftersmag.
Druerne håndplukkes og transporteres ind til vineriet, hvor de lægges på store ståltanke og gæres ud i hele klaser. Gæringen varer 6-8 dage og foregår ved et langsomt temperaturskift på 16-29 grader. Andengæringen varer 18 dage. 35% af blandingen lagres på franske og amerikanske fade. Efterfølgende filtreres vinen og tappes på flaske.