2017 Echezeaux, Grand Cru

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 2.350,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Smagen har elegante, men meget insisterende tanniner, som tilfører et elegant præg til en ellers intens vin.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Nuits
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Det har ofte været en kilde til undren, hvordan Echezeaux har opnået sin status af Grand Cru. Vinmarken, der dækker ikke mindre 37,6 ha, er opdelt i 11 stednavne, der hver især repræsenterer en art af jordbunden. Dette, kombineret med over 80 forskellige ejere, gør det umuligt at tale om én Echezeaux, hverken i kvalitet eller i stilart.
Drouhin’s Echezeaux er klart til den elegante side, hvor de insisterende tanniner afbalancerer vinen på smukkeste vis.
Smagen har elegante, men meget insisterende tanniner, som tilfører et elegant præg til en ellers intens vin.
96 POINTS
5. august 2019
96 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
Meget traditionel, hvor druerne til tider ikke engang bliver afstilket. Gæringen finder sted på åbne fade i minimum 18-20 dage, hvorefter vinen lægges på nye egetræsfade (Allier, Vosges og Troncais) i 18 måneder, før den klares med æggehvider og tappes på flaske.