2017 Cotes du Rhone, 1,5 ltr. Domaine du Seminaire, AOP
Før musen henover billedet for at zoome
Da Herve Pouizin overtog den daglige ledelse af Domaine du Seminaire i 2003, var han fjerde generation i Pouizin familien til at lede ejendommen, der ligger smukt blandt gamle egetræer og lavendelmarker i bakkerne ovenover landsbyen Valreas.

Ejendommen består af 100 ha, hvoraf de 40 ha er udlagt som vinmarker, som man langsomt er ved at omkonventere til økologisk dyrkning.
Vinen vinificeres med så lidt indblanding som overhovedet muligt på store cementtanke - en vinificeringform som er yderst velegnet til Grenache, og som stadig benyttes af nogle af de førende ejendomme i Châteauneuf-du-Pape.
Netop vinmarkernes beliggenhed i højderne er i takt med den globale opvarmning og søgning efter en stadig større phenolisk modning, blevet af en større betydning. Højden betyder nemlig, at messoklimaet i vinmarken bliver køligere, hvilket giver vinen en højere syre, hvilket igen gør det muligt at opnå en fuld phenolisk modning samtidig med, at vinen bibevarer sin balance.
Vinifikation
Alle druerne høstes i hånden, hvorefter de afstilkes, inden de kværnes, og gæringen sættes i gang. Under gæringen pumpes mosten jævnligt rundt for at få et optimalt udtræk af farve og aromastoffer. Når gæringen er tilendebragt, lægges vinen på betontanke, hvor den gennemgår den malolaktiske gæring og lagrer i min. 8– måneder, inden den filtreres og tappes på flaske.
Vis mere
Vis mindre

2017 Cotes du Rhone, 1,5 ltr. Domaine du Seminaire, AOP

Varenummer: 1054901117
DKK 200,00
(DKK 160,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørDomaine du SeminaireLandFrankrig
OmrådeRhôneUnderområdeCôtes-du-Rhône
Type/FarveRødvinÅrgang2017
Drue75% Grenache Noir
25% Syrah
Fadlagring8 mdr.
DyrkningØkologiskRiedel glasSyrah
Serveringsforslag Oste - kraftige
Vildt
Krydrede retter
Alkohol 14,00%
Flaskestørrelse1.50 ltr.Proptype Kork
PakningKartonFlasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Duften har toner af hindbær, brombær, kirsebær og blommer. Smagen er imødekommende med en umiddelbar frugt og diskret syre. som giver vinen en god balance.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk