2017 Cote de Beaune Villages

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 250,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Enkel og elegant. Elegant og klassisk duft og smag med toner af tranebær, mørke kirsebær og hindbær.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Druerne til denne Côte de Beaune-Villages opkøbes fra vinmarker, der ligger omkring de 16 landsbyer i Côte de Beaune. Vinmarkerne ejes af vinbønder, som Drouhin familien har indgået langtidskontrakter med, hvorved de har stor indflydelse på dyrkningen af druerne.
Enkel og elegant. Elegant og klassisk duft og smag med toner af tranebær, mørke kirsebær og hindbær.
En let maceration foretages, hvorefter gæringen startes. Under den første halvdel af gæringen foretages der piquage én gang dagligt, hvilket afløses af remontage gennem den sidste del af gæringen. Vinen lægges efterfølgende på 10% fade, hvor der foretages en malolaktisk gæring under vinens 12-15 måneder lange lagring.