2017 Cote de Beaune Villages, 3/4  ltr. Joseph Drouhin, AOC
Før musen henover billedet for at zoome
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Druerne til denne Côte de Beaune-Villages opkøbes fra vinmarker, der ligger omkring de 16 landsbyer i Côte de Beaune. Vinmarkerne ejes af vinbønder, som Drouhin familien har indgået langtidskontrakter med, hvorved de har stor indflydelse på dyrkningen af druerne.
Vinifikation
En let maceration foretages, hvorefter gæringen startes. Under den første halvdel af gæringen foretages der piquage én gang dagligt, hvilket afløses af remontage gennem den sidste del af gæringen. Vinen lægges efterfølgende på 10% fade, hvor der foretages en malolaktisk gæring under vinens 12-15 måneder lange lagring.
Vis mere
Vis mindre

2017 Cote de Beaune Villages, 3/4 ltr. Joseph Drouhin, AOC

Varenummer: 1042260917
DKK 250,00
(DKK 200,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørJoseph DrouhinLandFrankrig
OmrådeBourgogneUnderområdeCôte de Beaune
Type/FarveRødvinÅrgang2017
Drue100% Pinot Noir
DyrkningTraditionel
Riedel glasPinot NoirServeringsforslag Mørkt kød
Vildt
Alkohol 13,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli12
Smagekommentarer
Enkel og elegant. Elegant og klassisk duft og smag med toner af tranebær, mørke kirsebær og hindbær.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk