2017 Cornas

Frankrig
Rhône
12-14 måneder
3/4 ltr.
DKK 410,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Intens mørkerød farve. Intens duft af kirsebær, som med tiden vil udvikle sig til lette toner af fad, lakrids og peber. Smagen er velstruktureret med meget fremtrædende smagsretninger.
Specifikationer
Leverandør
Delas Freres
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Cornas
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Syrah
Fadlagring
12-14 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Vildt
Bøf (på grillen)
Fjerkræ (på grillen)
Risotto
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!

På trods af at Cornas er en oplagt konkurrent til naboen Hermitage, har dette altid været en af Rhônedalens undervurderede appellationer. Det er da også først i slutningen af firserne, at appellationen har fået en rennæssance, efter at have været henlagt i glemsel i et århundrede. I dag tæller appellationen 94 ha vinmarker, hvoraf størstedelen har noget nær en perfekt soleksponering på en sydvendt skråning. De bedste af disse vinmarker har typisk en smule læ for de kraftige vinde fra nord og er nogle af de bedst beliggende vinmarker i Rhônedalen. Grunden til at det er så få, der har stiftet bekendtskab med disse vine er, at de som unge er utilnærmelige lukkede og hårde, og der skal 5-6 års lagring til, før de bliver tilnærmelige. Dette appellerer ikke til den moderne forbruger, der gerne skal kunne drikke sin vin med det samme. Det er derfor en vin, der er forbeholdt dem, som har tålmodighed og dybe kældre.

Cornas Chante Perdrix er en sammenstikning af forskellige små parceller, som alle har en eksponering imod syd. Der laves kun en meget begrænset produktion på 10.000 fl. om året.
Intens mørkerød farve. Intens duft af kirsebær, som med tiden vil udvikle sig til lette toner af fad, lakrids og peber. Smagen er velstruktureret med meget fremtrædende smagsretninger.
Druerne plukkes parcelvis og bringes forsigtigt til vineriet, hvor den næsten kultagtige winemaker Jacques Grange tager over. Førstegæring foretages på åbne betontanke i 3 dage. Vinen lægges på computerkontrollerede ståltanke, hvor maceration foretages ved 28-32 grader i 20 dage. De første 10 dage skubbes hatten af skaller dagligt ned i vinen for at få så stort et udtræk som muligt af aroma og farvestoffer. Når førstegæring er slut lægges vinen på træfade, hvor andengæring gennemføres. Vinen lagrer 14-16 måneder, før den tappes på flaske og frigives til salg.