2017 Chateauneuf-du-Pape, Reserve

Frankrig
Rhône
14 måneder
3/4 ltr.
DKK 1.245,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Smuk rød farve og en flot, delikat aroma af blommelikør og hindbærkompot. Nærmest cremet mundfylde med komplekse aromaer af frisk frugtkompot, vilde brombær og jordbær, blåbær og endelig et krydret præg med hint af malaysiske krydderier.
Specifikationer
Leverandør
Le Clos du Caillou/Earl Pouizin-Vacheron
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Châteauneuf-du-Pape
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
45% Mourvèdre
55% Grenache
Fadlagring
14 måneder
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Lyst kød
Tapas
Alkohol
15,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Domaine le Clos du Caillou ligger ved byen Courthézon, nordøst for Châteauneuf-du-Pape. Jorden er fyldt med store rullesten og sand, så man har det perfekte udgangspunkt for at fremstille stor Châteauneuf-du-Pape. Det har da også været målet, siden familien Pouizin og Vacheron stiftede domainet i 1956, og betragter man deres vine i dag, er det ikke uden grund, at vinkendere verden over anser slottet som værende blandt de tre bedste i distriktet.

Domainet består i alt af 58 ha vinmarker, hvoraf de 8 er beliggende i Châteauneuf-du-Pape. I princippet kunne de resterende 50 ha også godt have været indlemmet i Châteauneuf-du-Pape, da de kun er adskilt fra distriktet af et gammel stengærde. Historien fortæller dog, at den daværende ejer ikke ville betale de afgifter, som en ophøjelse af jordene til Châteauneuf-du-Pape krævede i 1923, og at det er derfor, jordene kun bærer status af Côtes du Rhône.

Fakta er dog, at domainets Côtes du Rhône Villages og Côtes du Rhône Reserve fuldt ud er på højde med flere af de bedre Châteauneuf-du-Pape vine.

Domainets absolutte topvin er denne Châteauneuf-du-Pape Reserve. Den fremstilles udelukkende i de allerbedste årgange og kun i en stærkt begrænset mængde, hvorfor man kun meget sjældent ser den i butikkerne.
Druerne til denne unikke vin kommer en lille parcel ved navn Bedines i den nordlige del af distriktet. Den meget sandede jordbund kombineret med et særdeles varmt og tørt Middelhavsklima gør det til en kamp for vinstokkene at overleve, hvorved udbyttet holdes naturligt nede på 25-30 hl pr. ha.

Vinen benævnes af Robert Parker som en af de bedste i distriktet og motoger som en regel mellem 95-100 point.
Smuk rød farve og en flot, delikat aroma af blommelikør og hindbærkompot. Nærmest cremet mundfylde med komplekse aromaer af frisk frugtkompot, vilde  brombær og jordbær, blåbær og endelig et krydret præg med hint af malaysiske krydderier.
97 POINTS
8. november 2019
97 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
"In case readers were wondering, it is possible to be disappointed by a wine that rates "only" 97 points. I had such high hopes for the 2017 Chateauneuf du Pape La Reserve after tasting it last year, but this year the bottled wine is only extraordinary, not potentially perfect. Hints of cedar and vanilla from aging in 20% new demi-muids accent ripe black cherries in this full-bodied, silky-textured but concentrated wine that once again manages to combine richness with airiness, power with elegance and features a finish that lingers while being refreshing at the same time. It's still a major-league contender for wine of the vintage."